Microsoft 2022: Ghiduri și Tutoriale

Din 4 aprilie 2022, Microsoft a actualizat Programul de Donații disponibil prin TechSoup după mai bine de 10 ani de funcționare în forma pe care o cunoaștem cu toții.

Ce înseamnă noul Program de Donații Microsoft disponibil prin TechSoup?

Am rezumat mai jos în acest articol, ce anume s-a schimbat și ce va fi necesar să facem noi, organizațiile membre în TechSoup și eligibile pentru Microsoft, pentru a continua să accesăm aceste resurse de tehnologie.

O precizare importantă înainte de a începe: Licențele Microsoft obținute prin TechSoup anterior datei de 4 Aprilie 2022, atât prin Programul de Donații Microsoft, cât și prin Programul Microsoft Discount, vor continua să funcționeze și vor fi valabile pe toată durata de viață a organizației beneficiare.

 

Schimbarea #1: Licențe disponibile și acces

Din 5 aprilie 2022, produsele Microsoft disponibile prin TechSoup pot fi accesate din cele 3 programe, denumite în funcție de tipul produselor de software pe care îl includ:

Așadar, pentru a verifica ce tip de licențe Microsoft și ce cantitate poate accesa organizația dumneavoastră, parcurgeți paginile de mai sus, care se regăsesc în secțiunea Parteneri pe techsoup.ro.

Sumarizând, organizațiile membre în TechSoup vor putea accesa din Programul de Donații exclusiv – licența pentru sistemul de operare Windows - Windows Pro N Full Operating System – No Software Assurance.

Celelalte licențe Microsoft ce v-ar putea fi necesare, precum Office Standard sau Office for Mac, Project, Visio sau Windows Upgrade, pot fi accesate din Programul de Discount.

Taxele de administrare ce corespund fiecărui tip de licență se achită o singură dată, la plasarea solicitării de software, iar licențele sunt perene, ca și până acum.

#1 Resurse utile – Schimbările Microsoft 2022

 

Schimbarea #2: Cum solicit software Microsoft prin TechSoup?

Din 5 ianuarie 2022, Microsoft a schimbat procesul prin care o organizație eligibilă poate solicita software. Prin urmare, înainte de a plasa o solicitare prin TechSoup, trebuie să știți că:

  • Pentru orice tip de licență pe care o veți solicita trebuie să creați un cont de organizație în portalul Microsoft for Nonprofits, dacă nu aveți deja.
  • Pentru a descărca kiturile licențelor solicitate veți avea la dispoziție 5 zile, după care link-ul de descărcare expiră.
  • Licențele vor fi disponibile în anumite versiuni software, adesea cele mai recente, astfel că nu vom mai putea descărca și activa versiuni mai vechi.
  • Majoritatea licențelor de care cele mai multe organizații membre au nevoie, se vor descărca din Microsoft Admin Center, secțiune disponibilă în contul organizației din portalul Microsoft (despre care am vorbit mai sus), iată deci de ce trebuie să creați acest cont.

#2 Resurse utile – Cum solicit licențe Microsoft?

Schimbarea #3: Cum descarc, instalez și activez licențele Microsoft din 5 ianuarie 2022?

Așadar, ultima schimbare implementată de Microsoft privește modul și mai ales locul din care majoritatea organizațiilor vor descărca kiturile de licență și cheia de activare pentru licențele locale (on-premise) obținute prin TechSoup.

Produsele de software ce fac parte din Programul de Donații Microsoft și din Programul de Discount Microsoft se vor descărca și activa din contul organizației din portalul Microsoft Nonprofit.

Licențele de software incluse în Programul de Discount Microsoft cu Software Assurance se vor descărca din contul de VLSC al organizației (în mod asemănător cu procesul pe care l-am urmat anterior lunii ianuarie 2022).

Notă: Licențele Microsoft pe care le-ați obținut înainte de 1 ianuarie 2022 rămân valabile și le puteți descărca și reinstala în continuare urmând vechea procedură, din contul organizației din Microsoft VLSC.

#3 Resurse utile – Descărcarea, instalarea și activarea licențelor Microsoft 2022

Nu uitați că informațiile complete despre licențele Microsoft disponibile prin TechSoup sunt disponibile gratuit în Centrul de Întrebări Frecvente Microsoft.

******

Dacă aveți întrebări despre conturile organizației din platforma TechSoup sau despre solicitările de software ale organizației dumneavoastră, ne puteți trimite un mesaj la adresa – support@techsoup.ro.