Programul de donații Office 365 pentru organizațiile non-profit este disponibil în România

Office 365 pentru organizațiile non-profit este o investiție nouă a Microsoft în comunitatea globală de organizații neguvernamentale ce simplifică utilizarea tehnologiilor digitale pentru accelerarea schimbărilor sociale.

București, 6 februarie 2014 – Microsoft România anunță disponibilitatea Office 365 pentru organizațiile non-profit, în cadrul programului de donații software pentru organizațiile neguvernamentale eligibile.

Todi Pruteanu, Business Strategy Manager, Microsoft România: „Oferim prin acest program organizațiilor non-profit acces la cele mai bune instrumente de colaborare și de productivitate create de Microsoft. Organizațiile non-profit operează în același mod ca orice altă organizație sau business și, cu toate acestea, multe duc lipsa resurselor pentru a implementa cele mai noi tehnologii. Prin programul de donații Office 365, organizațiile neguvernamentale își vor putea concentra atenția și resursele pe propria misiune, fie că sunt implicați în crearea de oportunități pentru tineri sau în inițiative de mediu și sustenabilitate.”

Parteneri

Într-un studiu realizat de TechSoup Global, partenerul Microsoft în cadrul programului de donații software, organizațiile non-profit declară că primele patru avantaje ale integrării soluțiilor de cloud în activitatea lor sunt: simplificarea administrării sistemului IT (79%), eficientizarea costurilor (62%), îmbunătățirea colaborării (61%) și securitatea datelor (54%). Considerând provocările tot mai mari pe care le întâmpină organizațiile non-profit din România și din toată lumea, accesul la tehnologii digitale precum Office 365 aduce mai multe oportunități ca oricând pentru impactul organizațiilor și accelerarea programelor de schimbare socială.

Lucrând cu TechSoup România în perioada 2009-2013, Microsoft a donat deja software în valoare de peste 1,5 milioane de dolari unei comunități de 800 organizații non-guvernamentale din România, dintr-un catalog de peste 100 de produse și servicii Microsoft, disponibil pe www.techsoup.ro

Radu Moțoc, Director Executiv, TechSoup România: „Împărtășim împreună cu Microsoft credința că tehnologia corespunzătoare la momentul potrivit poate ajuta organizațiile neguvernamentale să facă și mai mult bine, ajutându-le să fie mai organizate, să utilizeze resursele pe care le au la dispoziție mai eficient. Tehnologiile cloud sunt pasul următor important în această direcție și ne bucurăm că și ONG-urile din România au acces la Office 365.”

Beneficiari

Titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015 pentru Cluj-Napoca va însemna o rețea uriașă de parteneriate, momente, evenimente, interacțiuni și sarcini de o cantitate aproape nemăsurabilă. Cu Office 365, organizația coordonatoare și-a evoluat semnificativ abordarea în ceea ce privește managementul proiectelor dar și adoptarea mentalității de lucru virtual și urmărirea în timp real a activităților.

Andras Farkas, Director Executiv, Youth@Cluj-Napoca 2015: „Modul în care folosim Office 365 ne-a profesionalizat, ne-a responsabilizat și ne-a interconectat. După două luni de la implementare, economia de resurse este semnificativă – de la sincronizarea evenimentelor și reducerea costurilor de comunicare, la prezența virtuală permanentă a staff-ului nostru indiferent de locația fizică a fiecăruia dintre noi. Nu în ultimul rând, soluțiile de software oferite prin cloud revoluționează interacțiunea – gândim și ne sincronizăm în cloud, iar Office365 ne-a devenit cel mai important instrument de management. Și cum suntem doar la început, avem o perspectivă optimistă legată de utilitatea Office 365 când complexitatea activității noastre va crește.”

Despre Office 365

Office 365 este o evoluție a suitei Microsoft Office – familiară deja și cu un grad ridicat de utilizare în rândul ONG-urilor – acum disponibilă sub formă de servicii de comunicare și de colaborare bazate pe cloud, ce le permite utilizatorilor să fie productivi de pe orice dispozitiv.

Programul de donații oferă organizațiilor non-profit acces la cele mai recente servicii de cloud ale Microsoft, care pot fi adaptate în funcție de nevoile acestora:

-        Utilizatorii vor accesa informația de oriunde: Office 365 sporește capacitatea membrilor unei organizații de a contribui de oriunde, având acces la aplicații și documente Office pe PC, telefoane smart și tablete;

-        Colaborare îmbunătățită: membrii unei organizații neguvernamentale pot lucra ușor și rapid prin intermediul aplicațiilor Office de email, calendar și de contacte, de colaborare pe documente și de conferințe video;

-        Implementare simplificată: Office 365 oferă acces la instrumente de administrare ușor de utilizat și posibilitatea de a instala aplicații Office fără ca versiunile anterioare să fie dezinstalate. În plus, partenerii din ecosistemul Microsoft pot contribui la implementarea Office 365 în funcție de cerințele ONG-urilor;

-        Tehnologie sigură și up-to-date: cu Office 365, organizațiile vor investi mai puține resurse și timp în procedurile de mentenanță IT, oferind acces întotdeauna la cea mai nouă tehnologie. De asemenea, funcționarea Office 365 pentru organizații non-profit este asigurată financiar prin cele mai bune standarde și practici de securitate din industria IT – disponibilitatea permanentă a serviciului este de 99.9%.

Acces la Office 365

Organizațiile non-profit interesate să implementeze Microsoft Office 365 pot verifica dacă sunt eligibile și pot solicita donații pe această pagină. Pentru un proces rapid de stabilire a eligibilității pentru Office 365, organizațiile din România se pot înregistra în comunitatea TechSoup România pe www.techsoup.ro și să confirme eligibilitatea pentru donații Microsoft.

Informații despre migrarea către Office 365 și resurse utile sunt disponibile pe http://fasttrack.office.com.

Despre Microsoft România

„Inspirația noastră la Microsoft este să fim liderul în tehnologie și partenerul de încredere pentru viitorul României”

Anunțată în iulie 2013, noua strategie a companiei la nivel mondial va fi centrată pe crearea unei familii de device-uri și servicii pentru utilizatori individuali și pentru organizații, de care vor beneficia oamenii de pe întreaga planetă – acasă, la serviciu sau în mișcare, în activitățile pe care le prețuiesc cel mai mult.

Direcțiile strategice de impact local ale Microsoft sunt Agenda Digitală pentru România, Competitivitatea Mediului de Afaceri și Crearea de Oportunități pentru Tineri. Mai multe detalii despre Microsoft în România pot fi obținute de pe această pagină.