Cum se descarcă licențele Microsoft cu sau fără Software Assurance?

Cum se descarcă licențele Microsoft cu sau fără Software Assurance?

 

Dacă ați solicitat licențe de software Microsoft prin intermediul Programului TechSoup România, vă rugăm să urmați ghidul de mai jos pentru descărcarea și activarea lor.

Instrucțiunile de mai jos acoperă cele 2 categorii de licențe Microsoft cu sau fără Software Assurance. Vă rugăm să verificați dacă în denumirea produsului software accesat apare sau nu sintagma "No Software Assurance" (Fără Software Assurance) și să urmați instrucțiunile corespunzătoare de mai jos:

 • Cum se descarcă licențele Microsoft Fără Software Assurance, obținute prin programele de donație sau de discount?
 • Cum se descarcă licențele Microsoft Cu Software Assurance, obținute prin programul de discount?

 

******

 

Cum se descarcă licențele Microsoft Fără Software Assurance, obținute prin programele de donație sau de discount?

 

Puteți urma instrucțiunile de descărcare de mai jos doar după finalizarea următorilor pași:

 1. Ați plasat cu succes o solicitare prin Programul TechSoup România, în unul din cele 2 programe Microsoft: de donație sau de discount, pentru o licență Microsoft Fără Software Assurance, și ați primit emailul de confirmare al solicitării.
 2. Ați primit un al doilea email din partea Programului TechSoup (Scrisoarea de licențiere) ce conține informații despre licențele solicitate, precum și instrucțiuni pentru activare.
 3. Ați așteptat 24 de ore de la primirea Scrisorii de licențiere, pentru ca produsele de software solicitate să fie disponibile pentru descărcare

 

Descărcarea și instalarea Office începând cu ediția 2019

Vă rugăm să țineți cont că produsele și aplicațiile din suita Office, inclusiv Visio și Project, NU pot fi direct descărcate din Microsoft 365 admin center.

Pentru a obține produsele Office solicitate, urmați instrucțiunile disponibile în Centrul de Ajutor, pentru descărcarea și instalarea licențelor Office solicitate prin TechSoup România.

 

Veți putea obține produsele de software și cheile de activare prin intermediul Microsoft 365 admin center, o platformă de administrare în browser:

 1. Autentificați-vă în Microsoft 365 admin center pe https://admin.microsoft.com.
 2. Selectați Billing > Your Products din meniul de navigare situat în stânga.
 3. Sub rubrica Software, se va afișa lista produselor de software disponibile pentru descărcare. Dați click pe produsul pe care doriți să îl descărcați.

 1. În pagina de descărcare a produsului pe care l-ați selectat, utilizați meniul de dropdown și selectați Product version (Versiunea produsului), Language (Limba) și CPU & file type. Apoi, dați click pe Download (descărcare). Asigurați-vă că salvați fișierul într-un loc în computer, pe care îl veți putea accesa și mai târziu.

 

 

 

 1. Pentru a obține cheia de licență, dați click pe Show activation keys (Afișează cheia de activare), de lângă butonul de Download pentru afișarea cheii. Apoi, dați click pe Copy key to clipboard (Copiați cheia în clipbord) și lipiți cheia într-un nou document. Salvați acest document într-un loc în computer, la care veți avea acces și mai târziu.
 2. Pentru a iniția instalarea, deschideți fișierul de setup pe care l-ați descărcat la pasul 4 de mai sus și introduceți cheia de activare când vi se solicită. Dacă ați solicitat mai multe licențe, veți utiliza aceeași cheie pentru activarea tuturor.

Dacă a trecut mult timp de la solicitarea de sofware și nu ați instalat licențele, acestea nu vor mai fi disponibile pentru descărcare în Microsoft 365 admin center. Dacă vă aflați în această situație, vă rugăm să ne contactați printr-un email la support@techsoup.ro, specificând numele organizației, numărul și data solicitării de software.

 

*******

 

Cum se descarcă licențele Microsoft Cu Software Assurance, obținute prin programul de discount?

 

Puteți urma instrucțiunile de descărcare de mai jos doar după finalizarea următorilor pași:

 1. Ați plasat cu succes o solicitare prin Programul TechSoup România, pentru o licență Microsoft Cu Software Assurance din programul de discount, și ați primit emailul de confirmare al solicitării.
 2. Ați primit un al doilea email din partea Programului TechSoup (Scrisoarea de licențiere) ce conține informații despre licențele solicitate, precum și instrucțiuni pentru activare.
 3. Ați primit un email din partea Microsoft Volume Licensing Service Center (VLSC), după 3 – 5 zile de la plasarea solicitării de software, prin care acesta vă notifică că urmează să aprobe acordul de licențiere pentru organizația dumneavoastră.

 

Pasul I: Înregistrarea organizației în VLSC

Pasul II: Acceptarea Acordului de licențiere

Pasul III: Descărcarea produselor de software solicitate

Pasul IV: Salvarea produsului de software solicitat pe un Disc

Pasul V: Instalarea

Doriți informații suplimentare?

 

 

Pasul I: Înregistrarea organizației în VLSC

 

VLSC este un instrument online pentru gestiunea acordurilor pentru licențele de volum Microsoft, pentru descărcarea licențelor și pentru accesarea cheilor de licență.

Pentru a putea descărca și instala produsele de software solicitate, este necesar să vă înregistrați și să acceptați acordul de licențiere în VLSC.

Dacă NU vă aflați la prima solicitare de software Microsoft prin TechSoup România atunci, cel mai probabil, sunteți deja înregistrați în VLSC și puteți merge direct la Pasul II de mai jos.

 

Cum se creează un cont nou în VLSC?

 1. Intrați în platforma VLSC.
 2. Click pe Sign In.
 3. Dacă se afișează opțiuni de sign-in, selectați autentificarea (sign-in) cu un cont de lucru (Work Account).
 4. Vi se va solicita să introduceți adresa dumneavoastră de email. Introduceți adresa de email a organizației dumneavoastră, declarată la înregistrarea în TechSoup România, și urmați instrucțiunile afișate pe ecran pentru a vă crea contul.
 5. Veți primi un mesaj email de bun venit în Volume Licensing Service Center și vi se va solicita validarea adresei de email. Așteptați cel puțin 15 minute și apoi dați click pe link-ul primit prin acest email, pentru a valida adresa de email introdusă anterior. În timpul celor 15 minute, VLSC va emite termenii și condițiile acordului, de aceea este necesar să așteptați.

Aflați mai multe informații despre înregistrarea în VLSC din următorul tutorial video creat de Microsoft și disponibil în limba engleză.

 

Pasul II: Acceptarea Acordului de Licențiere

 

După ce ați dat click pe link-ul primit în mesajul de la Pasul I, pentru a valida adresa de email, ar trebui să fiți autentificat în contul dumneavoastră din platforma VLSC. Dacă autentificarea nu s-a produs, mergeți în platforma VLSC și autentificați-vă înainte de a continua.

Vi se va solicita să acceptați Termenii și Condițiile Acordului de licențiere.

Acordul de licențiere Microsoft trebuie acceptat pentru fiecare nou produs de software solicitat prin TechSoup.

Acceptarea termenilor Acordului de licențiere:

 1. Selectați următoarele opțiuni și apoi dați click pe Display:
 • Open License Type: Open sau Commercial (NU Charity)
 • Country of Usage: Țara dumneavoastră
 • Language: Limba în care doriți să utilizați produsul
 1. Revizuiți Acordul de licențiere (sau Open License Agreement), introduceți numele dumneavoastră, apoi acceptați prin click pe I Accept (Sunt de acord).

 

Dacă termenii și condițiile acordului nu se afișează imediat în fereastra de VLSC, înseamnă că e necesar să așteptați să vi se aprobe accesul, ce poate dura până la 48 de ore. Păstrați emailul de validare a adresei de email de la Pasul I și reveniți după 48 de ore cu click pe link-ul din email.

 

Pasul III: Descărcarea produselor de software solicitate

 

Descărcarea și instalarea Office începând cu ediția 2019

Vă rugăm să țineți cont că produsele și aplicațiile din suita Office, inclusiv Visio și Project, NU pot fi direct descărcate din Microsoft 365 admin center.

Pentru a obține produsele Office solicitate, urmați instrucțiunile disponibile în Centrul de Ajutor, pentru descărcarea și instalarea licențelor Office solicitate prin TechSoup România.

 

Instrucțiuni de descărcare a produselor de software obținute prin TechSoup (instrucțiunile de mai jos NU se aplică produselor și aplicațiilor din suita Office. Ghidul de descărcare pentru licențele Office este disponibil aici):

 1. Dacă nu sunteți deja autentificat, conectați-vă (sign in) în VLSC.
 2. Selectați Downloads and Keys din bara de navigare. Se va afișa pagina Downloads and Keys (Descărcare și chei), unde veți vedea toate produsele Microsoft solicitate, grupate în familii de produse.
 3. Căutați produsul pe care doriți să îl descărcați. Puteți descărca din VLSC fie versiunea curentă de software, fie versiunea anterioară pentru oricare din produsele solicitate prin Programul TechSoup.
 4. Click pe link-ul de Download din dreptul produsului pe care doriți să îl descărcați.
 5. Selectați metoda de descărcare (download method), limba și tipul sistemului de operare (32-bit sau 64-bit). Puteți alege, de asemenea, să descărcați produsul în oricare dintre limbile în care este disponibil. Puteți utiliza atât instrumentul de descărcare recomandat de Microsoft (download manager), cât și descărcarea printr-un browser web. Click pe Continue (continuare).
 6. Click pe pictograma săgeată în jos de Download ce apare sub produs.
 • Dacă ați optat să descărcați produsul prin browser web, se va afișa o fereastră de Save As. Specificați locația în care vă aflați și selectați Save (salvare) pentru a iniția descărcarea. Repetați de câte ori este necesar pentru a descărca fișierele.
 • Dacă utilizați instrumentul download manager, se va deschide aplicația și va începe descărcarea. Instrumentul de download manager va afișa progresul procesului și statusul în partea de sus a ferestrei. Puteți da click pe Pause în orice moment, dacă doriți să opriți procesul de descărcare. Puteți reporni instrumentul de download manager prin click pe Resume (reluare), mai târziu.

 

Pentru produsele server ce necesită anumite coduri de instalare, acestea vor fi afișate pe pagina VLSC Download după ce descărcarea este completă.

De asemenea, puteți urmări tutorialul video creat de Microsoft și disponibil în limba engleză, pentru a afla cum se descarcă produsele de software solicitate.

 

Pasul IV: Salvarea produsului de software pe un Disc

 

Fișierele descărcate din VLSC sunt fișiere cu extensia .iso. Un fișier .ISO descărcat din VLSC este o imagine virtuală a unui CD sau DVD. Cea mai simplă metodă de a-l salva pe un disc este să utilizăm un program de scriere pentru DVD. Majoritatea fișierelor Microsoft sunt prea mari pentru un CD, de aceea e necesar un DVD.

Dacă nu aveți un player DVD sau dacă preferați să utilizați o altă metodă, vizitați acest articol, disponibil în limba engleză, pentru informații suplimentare.

Copierea fișierelor ISO pe un disc este necesară pentru instalarea produsului:

 1. Introduceți discul în computer / device.
 2. În Windows 8 sau 10, dați click dreapta pe fișierul ISO și selectați Burn disc image. Utilizatorii Mac vor urma aceste instrucțiuni.
 3. Verificați dacă drive-ul de instalare este listat ca Disc burner. Dacă nu, e necesar să îl schimbați.
 4. Selectați căsuța din dreptul Verify disc after burning, apoi click pe Burn pentru a iniția copierea pe DVD.

Dacă nu găsiți opțiunea Burn disc image de la punctul 2 de mai sus, este posibil să aveți un alt software de scriere a DVD-urilor pe care îl puteți, de asemenea, folosi; sau folosiți Windows Burner prin transformarea acestuia în principalul software de scriere a unui disc (default) astfel: click dreapta pe ISO file, selectați Open with, apoi selectați Choose default program. Ulterior, selectați Windows Explorer pentru a afișa Burn discca opțiune prin click dreapta.

 

Pasul V: Instalarea

 

După copierea fișierului .iso pe DVD, introduceți discul în computerul pe care doriți să instalați produsul (dacă ați solicitat mai multe licențe pentru același produs, atunci veți introduce DVD-ul în fiecare computer pe care doriți să instalați licența) pentru a începe instalarea. De exemplu, dacă ați solicitat 2 licențe, puteți instala produsul pe 2 computere. Dacă aveți nevoie de mai multe licențe, le puteți oricând solicita prin Programul TechSoup, cu condiția să respectați cantitatea de produse de software alocată de Microsoft organizației dumneavoastră.

Pentru activarea produsului veți avea nevoie de cheia de licență în timpul procesului de instalare. Există 2 tipuri de chei pe care le puteți alege din Volume Activation: Multiple Activation Key (MAK) sau Key Management Service (KMS). Cheia MAK este cea mai simplă opțiune și este tipul de cheie furnizat implicit pentru produsele de software Microsoft accesate prin Programul TechSoup. Acest tip de cheie vă este necesar pentru a activa licența pe fiecare computer (în cazul în care ați solicitat mai multe licențe pentru același produs software).

Pentru a obține cheia de licență:

 1. Autentificare (Sign in) în contul din VLSC.
 2. Selectați Downloads and Keys.
 3. Identificați produsul respectiv în lista afișată și apoi click pe link-ul descris de Key.
 4. În tabelul de lângă numele produsului, coloana Key, veți găsi cheia necesară.

       - Coloana Type afișează tipul de cheie: MAK sau KMS

         -  Unele produse Microsoft, ca de exemplu Office, au chei separate de activare pentru funcționalitățile online precum aplicațiile web. Aceste chei sunt diferite de KMS sau MAK și nu pot fi               folosite pentru Volume Activation a produselor desktop.

       - Pentru produsele ce nu necesită o cheie de activare, câmpul Product Keys va afișa următorul text: Acest produs nu necesită o cheie de activare.

 

 

 

      - Cheile de activare individuale pot fi copiate din acest tabel sau prin click pe Export all keys: CSV pot fi exportate și salvate într-un fișier CSV (ce poate fi deschis cu Excel). Această listă                conține cheile de activare pentru licențele de volum asociate Acordurilor Open License din contul organizației dumneavoastră din VLSC.

Informațiile complete despre tipurile de chei și despre opțiunile de activare pentru instalarea unui software pe un computer sau într-o rețea, sunt disponibile în Centrul Microsoft FAQ despre cheile de licență.

 

Doriți informații suplimentare?

 

Învățați cum să operați și cum să solicitați asistență în VLSC accesând următoarele articole, în limba engleză, despre subiecte frecvente privind funcționalitățile Microsoft VLSC: