Cum se modifică Programul de Donații Microsoft

Modificări importante în Programul de Donații Microsoft

 

Programul de Donații Microsoft, disponibil prin TechSoup, a anunțat modificări importante care vor intra în vigoare la 4 aprilie 2022 și care vor influența bugetul IT al organizației dumneavoastră:

  1. Începând cu 4 aprilie 2022, produsele de software Microsoft instalabile local (denumite în limbajul de specialitate software on-premise) NU vor mai fi disponibile ca donație pentru organizațiile nonprofit.
  2. După 4 aprilie 2022, organizațiile eligibile vor putea solicita prin TechSoup licențe de software Microsoft instalabile local, însă nu ca donație, ci doar la prețuri cu discount, care variază de obicei între 60-75% din prețul de piață. Astfel, prețul pentru produsele de software Microsoft instalabile local va fi de 3-5 ori mai mare decât taxele de administrare din prezent din Programul de Donații.
  3. Sunt exceptate de la noile modificări organizațiile care, ca activitate principală, operează laboratoare de informatică și oferă publicului acces partajat la utilizarea de computere. Aceste organizații vor putea accesa, în continuare, donații de software on-premise Microsoft.
  4. După 4 aprilie 2022, singurele produse de software Microsoft instalabile local care vor fi disponibile ca donații prin TechSoup vor fi: sistemul de operare Windows Pro și Windows Server și SQL Server, doar în țările în care Azure nu este disponibil (Disponibilitatea curentă pentru Azure poate fi găsită aici.)

NOTE:

Termenul on-premise se referă la licențele individuale, perpetue, care se instalează local pe computer și care pot fi utilizate fără o conexiune la internet (de exemplu Office Standard).

Licențele obținute prin TechSoup anterior datei de 4 Aprilie 2022, atât prin Programul de Donații Microsoft, cât și prin Programul Microsoft Discount, vor continua să funcționeze și vor fi valabile pe toată durata de viață a organizației beneficiare.

Informații complete despre modificările aduse Programului de Donații Microsoft găsiți în acest articol.

 

Accesarea serviciilor de cloud Microsoft

 

Organizațiile înregistrate în TechSoup și eligibile pot accesa, în continuare, soluțiile cloud Microsoft înregistrându-se în portalul Microsoft for Nonprofits și activând individual fiecare serviciu. Unele subscripții cloud conțin și un număr de aplicații descărcabile local, precum și licențe de software on-premise. Informații generale despre serviciile de cloud Microsoft, precum și prezentarea planurilor pentru Microsoft 365 și Office 365, donate sau cu discount, și a capabilităților incluse, sunt disponibile aici.

 

Implementarea schimbărilor Microsoft în platforma TechSoup

 

Schimbările de mai sus vor fi implementate în platforma techsoup.ro la finalul lunii decembrie 2021, după cum urmează:

  1. Din 14 decembrie 2021, organizațiile eligibile nu vor putea accesa produsele de software disponibile prin Programul Microsoft Discount.
  2. Din 24 decembrie 2021, organizațiile eligibile nu vor putea solicita produse de software prin Programul de Donații Microsoft.
  3. Solicitările de software Microsoft neachitate și nefinalizate până la data de 29 decembrie 2021, vor fi anulate.
  4. Organizațiile eligibile vor putea solicita, din nou, produse de software Microsoft începând cu data de 5 ianuarie 2022.