Cum solicit software Microsoft prin TechSoup din 5 Ianuarie 2022

Cum solicit software Microsoft prin TechSoup din 5 Ianuarie 2022?

 

Probabil că ați aflat deja, că în 4 Aprilie 2022 Programul de Donații Microsoft se va transforma fundamental pentru că serviciile de cloud, cel mai recent tip de instrumente digitale Microsoft, devin personaje principale.

Și, deși noile condiții ale Programul de Donații se aplică din 4 Aprilie 2022, începând cu 5 Ianuarie 2022 se modifică modul în care o organizație înregistrată în TechSoup va solicita și va activa licențele de software Microsoft precum sistemul de operare Windows sau Office Standard.

În cele ce urmează, am strâns la un loc pașii pe care va fi absolut necesar să îi urmați la prima solicitare Microsoft pe care organizația dumneavoastră o va plasa prin Programul TechSoup.

Înainte de a-i descrie, o organizație care accesează software Microsoft prin TechSoup după 5 Ianuarie 2022 trebuie să știe și că:

 • Pentru orice tip de licență pe care o va solicita trebuie să își creeze un cont de organizație în portalul Microsoft for Nonprofits, dacă nu are deja.
 • Pentru a descărca kiturile licențelor solicitate va avea la dispoziție 5 zile.
 • Licențele vor fi disponibile în anumite versiuni software, adesea cele mai recente, astfel că nu vom mai putea descărca și activa versiuni mai vechi.
 • Licențele disponibile ca donație între 5 Ianuarie – 4 Aprilie 2022 NU vor mai fi însoțite de Software Assurance.
 • Produsele: Windows Pro Get Genuine, Access, Visual Studio, Windows Server Essentials, Dynamics 365 și Cal-urile NU vor mai fi disponibile după 24 decembrie 2021.
 • Licențele însoțite de Software Assurance, disponibile prin Programul de Discount, vor fi descărcate și activate în continuare cu Microsoft Volume Licensing Service Center.
 • Licențele fără Software Assurance vor fi descărcate și instalate prin Microsoft 365 Admin Center (din contul organizației din portalul Microsoft for Nonprofits).

Așadar, la prima solicitare de software Microsoft de după 5 Ianuarie 2022, procesul pe care îl vor parcurge persoanele autorizate să opereze conturile de organizații din techsoup.ro este compus din următoarele etape:

 1. Intrați pe techsoup.ro/ Autentificare/Produse/ Produse software/Microsoft unde veți alege produsul necesar. În pagina acestui produs, veți vizualiza butonul (albastru) Get Offer (Obține acest produs). Dați click pe Get Offer, care va iniția operațiunea de asociere a contului organizației din techsoup.ro cu contul organizației din portalul Microsoft for Nonprofits.
 2. În pagina următoare, se va afișa Pasul 1 din cei 3 pe care trebuie să îi urmați: Creați contul organizației în portalul Microsoft, dacă organizația nu are deja unul, situație în care săriți peste acest pas.

Deci, dați click pe Go to Microsoft for Nonprofits. Veți fi redirecționat în portalul Microsoft, unde selectați Register Now și completați formularul de înregistrare afișat. NOTĂ: completați numele organizației complet așa cum apare în TechSoup, CIF-ul corect, adresa sediului și adresa de email a organizației declarată în TechSoup, astfel încât înregistrarea din portalul Microsoft să se producă automat. Dacă există diferențe de date între contul organizației din techsoup.ro și datele înscrise în formularul din portalul Microsoft, vom fi notificați să operăm manual înregistrarea, ceea ce presupune 3 -5 zile în plus.

După ce ați completat formularul de înregistrare din portalul Microsoft, veți primi un email trimis de Microsoft Nonprofit Offer. Acest mesaj este extrem de important întrucât conține informații ce vă vor fi de folos în continuarea procesului descris mai jos:

 • Dacă organizația este sau nu eligibilă să acceseze licențe Microsoft prin TechSoup,
 • Cine este administratorul global al contului organizației din portalul Microsoft for Nonprofits,
 • Numele domeniul (domain) în Microsoft mai precis prefixul domeniului pe care îl veți utiliza în Pasul 1, descris mai jos la punctul 3. De exemplu: organizația mea din denumirea completă de domain organizatiamea.onmicrosoft.com.

În momentul în care ați dat click pe Go to Microsoft for Nonprofits, TechSoup vă trimite pe adresa de email de utilizator (din techsoup.ro) un email automat cu instrucțiuni și informații de care aveți nevoie pentru a finaliza solicitarea de software.

 1. Vă întoarceți în pagina produsului Microsoft pe care urmează să îl solicitați din techsoup.ro. Dați click din nou pe Get Offer pentru a se reafișa pagina cu Pasul 1 (Step 1). Aici e necesar să completați câmpul Domain. Veți copia din emailul trimis de Microsoft Nonprofit Offer și introduce aici prefixul domeniului. Va rezulta numeleorganizației.onmicrosoft.com.
 2. În pagina următoare, se afișează Pasul 2 (Step 2), unde îl veți accepta ca reseller pe TechSoup Europe (TSE Enterprises SP, Warsaw, Poland), dând click pe Open Microsoft 365 Admin Center. Veți fi direcționat în pagina Microsoft 365 Admin Center unde va fi necesar să acceptați Termenii și Condițiile serviciilor bifând căsuța corespunzătoare, pentru ca ulterior să selectați butonul albastru Authorize (Autorizează).
 3. Vă întoarceți în pagina techsoup.ro, unde ați rămas la Pasul 2 (Step 2) și dați click pe Verify domain and Authorization. Cu această operațiune ați finalizat Pasul 3 (Step 3) precum și asocierea dintre contul organizației din techsoup.ro și contul organizației din portalul Microsoft for Nonprofits.
 4. Veți fi redirecționat în pagina catalogului de produse de software TechSoup. Cautați și selectați produsul dorit, în pagina căruia se va afișa acum butonul cunoscut de Adaugă în Produsele mele. Din acest punct, plasarea solicitării de software decurge conform procesului descris aici pe care îl cunoașteți deja.

Recomandări:

Țineți cont că direcționările despre care vorbim mai sus, conectează sisteme diferite, de aceea procesul poate dura un pic mai mult decât suntem obișnuiți.

De asemenea, pentru că vorbim despre un nou proces de solicitare și de activare a licențelor Microsoft, vă rugăm să urmăriți și secțiunea Ajutor / Întrebări frecvente disponibilă pe techsoup.ro unde vom publica articole speciale în acest sens.

Nu neglijați nici Scrisoarea de licențiere Microsoft care sosește pe adresa de email instituțională a organizației în relația cu TechSoup, în termen de 24 – 48 de ore de la efectuarea plății.

*******

Dacă aveți observații despre acest proces ce pot fi folositoare pentru întreaga comunitate de organizații membre în TechSoup, vă rugăm să ne scrieți pe support@techsoup.ro.