Despre Asociația Techsoup

 

Asociația Techsoup este o organizație nonprofit independentă fondată în anul 2010 cu misiunea de a facilita accesul sectorului nonprofit din România, a educatorilor și tinerilor la resurse de tehnologie și de învățare despre tehnologie.

 

https://lh6.googleusercontent.com/IFwJWU79oO8_4bKceOuLSxeUFj7LMAc8lmXmUFxray6zPGtq69ik_WVm6FP1skAmbFOXODlh-sQt8TZ9Up8wmLYNsT28OobMmr5EShZcAXYIDyt68K1BCdkjPF8eyDruQy8ztOY

 

Asociația Techsoup crede că tehnologia poate susține crearea unei societăți mai educate și mai democratice și, de aceea, se dedică proiectelor de accesibilizare a tehnologiei pentru actorii implicați în schimbarea în bine din societate.

Asociația Techsoup este principalul centru de resurse digitale și de educație digitală (online literacy) pentru organizații neguvernamentale nonprofit din România. Prin urmare, Techsoup echipează sectorul nonprofit cu tehnologia modernă a 11 servicii de cloud, cu peste 209 de produse profesionale de software, precum și cu traininguri de abilități digitale.

În completarea activităților dedicate creșterii capacității digitale a sectorului nonprofit din România, Techsoup creează experiențe și interacțiuni cu tehnologia pentru tineri și educatori, și promovează cunoștințele IT ca o competență importantă a cetățenilor și profesioniștilor de mâine.

Așadar, programele Asociației Techsoup servesc societatea civilă, prin capacitarea sa cu soluții de tehnologie care să îi permită rezolvarea problemelor sociale și civice, precum și comunitatea de învățători și profesori, dar și pe elevii lor, echipându-i cu competențele digitale și de pedagogie necesare.

 

Construim resurse cu și despre tehnologie pentru organizații nonprofit din România și Republica Moldova:

#TehnologiePentruONG

 

TechSoup Romania

Organizațiile nonprofit din România beneficiază de resurse de tehnologie de la parteneri internaționali și locali

program în derulare din 2009

TechSoup România este un parteneriat între TechSoup în San Francisco și Asociația Techsoup în România.

 

 

 

TechSoup Moldova

 

Organizațiile din Republica Moldova au acces la resurse de tehnologie necesare

program în derulare din 2015

TechSoup Moldova este un parteneriat între TechSoup în San Francisco și Asociația Techsoup în România.

 

TechSoup Courses

Profesioniștii din sectorul nonprofit au la îndemână resurse de învățare despre tehnologia disponibilă, create special pentru nevoile lor.

program în derulare din 2022

TechSoup Courses este un program creat de TechSoup San Francisco care oferă peste 128 de cursuri, disponibile în 6 limbi. O selecție esențială de 8 cursuri despre securitatea cibernetică și instrumente de lucru colaborativ la distanță a fost tradusă în limba română printr-un grant Black Sea Trust for Regional Cooperation.

 

 

Construim programe de dezvoltare profesională pentru profesori și elevii lor, cu și despre pedagogie în secolul 21, competențe digitale și informatică aplicată:

#TechsoupPentruEducație

 

 

Predau Viitor

Sprijinim profesorii de informatică să utilizeze în predarea informaticii învățarea bazată de dezvoltare de produse IT

program în derulare din 2016

Predau Viitor este derulat cu parteneriatul strategic al Romanian-American Foundation și este sprijinit de Societe Generale Global Solution Centre în București.

 

Indreptar Digital a fost creat cu sprijinul Google Foundation prin Tides Foundation. În 2020, programul a fost sprijinit și de SAP.

program în derulare din 2017

cel mai mare program de pedagogie digitală pentru învățători

 

 

Micro-finanțări pentru organizații nonprofit din educație, din România și Moldova, pentru a crea evenimente cu și despre tehnologie pentru copii și tineri

program în derulare din 2017

Meet and Code este o inițiativă trans-europeană creată și finanțată de SAP în parteneriat cu Stifter-helfen Haus des Stiftens în Germania și partenerii din rețeaua TechSoup Europe.

 

#TehnologiePentruONG #TechSoupPentruEducație