Despre Asociația Techsoup

 

Asociația Techsoup este o organizație nonprofit independentă fondată în anul 2010 cu misiunea de a facilita accesul sectorului nonprofit din România, a educatorilor și tinerilor la resurse de tehnologie și de învățare despre tehnologie.

 

 

Techsoup România crede că tehnologia contribuie la crearea unei societăți mai democratice și mai transparente și, de aceea, se dedică proiectelor de accesibilizare a tehnologiei pentru actorii implicați în schimbarea în bine din societate.

 

Asociația Techsoup este principalul centru de resurse digitale și de educație digitală (online literacy) pentru organizații neguvernamentale nonprofit din România. Prin urmare, Techsoup echipează sectorul nonprofit cu tehnologia modernă a 3 servicii de cloud, cu peste 170 de produse profesionale de software, precum și cu traininguri de abilități digitale, pe care peste 4.000 de organizații nonprofit le-au accesat deja. 

În completarea activităților dedicate creșterii capacității digitale a sectorului nonprofit din România, Techsoup creează experiențe și interacțiuni cu tehnologia pentru tineri și educatori, și promovează cunoștințele IT ca o competență importantă a cetățenilor și profesioniștilor de mâine.

Așadar programele Asociației Techsoup servesc societatea civilă, prin capacitarea sa cu soluții de tehnologie care să îi permită rezolvarea problemelor sociale și civice, precum și comunitatea de învățători și profesori, dar și pe elevii lor, echipându-i cu competențele digitale și de pedagogie necesare. 

Programele noastre pentru societatea civilă:

            

Din 2009, peste 4.000 de organizații neguvernamentale beneficiază de produse de tehnologie și servicii de cloud de la parteneri locali și globali. Programul TechSoup România este un parteneriat între TechSoup, organizație nonprofit din San Francisco și Asociația Techsoup în România. 

 

Din 2015, sprijinim societatea civilă din Republica Moldova prin facilitarea accesului său la resurse digitale. Programul TechSoup Moldova este un parteneriat între TechSoup, organizație nonprofit din San Francisco și Asociația Techsoup în România. 

 

Prima școală digitală din România, creată exclusiv pentru angajații și voluntarii din organizațiile nonprofit, ONG Online a fost fondat în anul 2015 cu sprijinul EEA Grants și NGO Fund în România. Ulterior, programul este susținut și finanțat de Programul TechSoup România cu sprijinul voluntarilor minunați, profesioniști în industria IT și de marketing digital. 

 

 

Programele noastre pentru educatori și tineri:

 

Predau Viitor este un program transformațional ce îi ajută pe profesorii de informatică să includă în procesul de învățare competențe de învățare prin proiect și de dezvoltare de produs. Este fondat în anul 2016, prin finanțare strategică din partea Fundației Româno-Americane, cu sprijinul Societe Generale - European Business Services și Google.

 

Îndreptar Digital este cel mai amplu program de dezvoltare profesională pentru învățătorii din mediul rural și urban mic, prin care aceștia descoperă cum să creeze experințe de învațare și competențe digitale prin utilizarea tehnologiei la clasă. Fondat în anul 2017, programul este finanțat de Google Foundation of Tides Foundation, iar din anul 2020 este sprijinit și de SAP.

 

Meet and Code este un program de micro-finanțare pentru organizații nonprofit din zona educației pentru ca acestea să creeze evenimente de tehnologie și de programare în timpul Săptămânii Europe a Programării (Europe Code Week), în comunități mici și medii.

Prezentă în România din anul 2017, Meet and Code este o inițiativă europeană creată și finanțată de SAP în parteneriat cu Stifter-helfen IT-Portal din Germania și rețeaua de parteneri din TechSoup Europe. 


 

#TehnologiePentruONG #TechSoupPentruEducație