Modificări importante ale Programului de Donații Microsoft

Acest anunț conține informații importante cu privire la schimbări ce vor interveni în oferta Microsoft din cadrul Programului TechSoup, modificări care pot influența bugetul necesar organizației dumneavoastră pentru dotarea cu echipamente și servicii IT. 

În urmă cu puțin timp, echipa Microsoft Tech for Social Impact a publicat acest anunț, în care explică prioritizarea ofertelor cloud în cadrul strategiei Microsoft pentru organizații nonprofit. Modificările anunțate vor intra în vigoare pe 4 aprilie 2022 și sunt impulsionate de obiectivul Microsoft de a-și alinia mai bine ofertele filantropice la capabilitățile și securitatea cuprinzătoare pe care Cloud-ul Microsoft le poate oferi inclusiv organizațiilor nonprofit. Parteneriatul TechSoup cu Microsoft a permis unui număr de peste 394.000 de organizații din toată lumea să acceseze soluții tehnologice de ultimă generație - atât software cu instalare și utilizare locală, cunoscut și ca on-premise software, cât și soluții de tip cloud - care să le ajute pe fiecare în îndeplinirea misiunii. Parteneriatul TechSoup cu Microsoft va continua să acorde prioritate nevoilor sectorului nonprofit, astfel încât acesta să acceseze și să utilizeze soluțiile tehnologice de care are nevoie.

Am rezumat mai jos modificările Programului de Donații de software Microsoft derulat prin TechSoup. Apreciem că aceste modificări pot influența viitorul bugetării IT în organizația dumneavoastră și modul în care veți utiliza programul TechSoup. Suntem aici pentru a vă răspunde la întrebări și pentru a vă ajuta să înțelegeți opțiunile și resursele pe care le puteți lua în calcul pentru viitor. Nu ezitați să ne adresați întrebări și să ne oferiți feedback aici.

Cum se vor schimba ofertele Microsoft în Programul TechSoup?

 • Cu câteva excepții ce sunt menționate mai jos, produsele cu instalare și utilizare locală (adică produsele de tip on-premise software) nu vor mai fi disponibile ca donații pentru organizații nonprofit, începând cu 4 aprilie 2022. O mare parte din funcționalitățile soluțiilor locale este disponibilă prin oferte cloud donate, inclusiv aplicații desktop descărcabile.  

  • Termenul on-premise software se referă la licențe individuale, permanente, pe care utilizatorii le instalează pe anumite computere și care pot fi utilizate fără o conexiune la internet (de exemplu, Office Standard). Produsele on-premise pot fi solicitate în continuare prin intermediul programului TechSoup până la 4 aprilie 2022, dar după această dată aceste produse vor fi disponibile la prețuri de discount, care variază de obicei între 60-75% din prețurile comerciale. Acest lucru poate însemna că prețul pentru produsele de tip on-premise va fi de 3-5 ori mai mare decât taxele de administrare din prezent ale programului de donații. 

  • Produsele software Microsoft de tip on-premise care vor continua să facă parte din catalogul TechSoup și după 4 aprilie 2022 vor fi:

   • Windows Pro, disponibil în continuare ca donație 

   • Windows Server și SQL Server, ca donație în acele țări în care Azure nu este disponibil (Disponibilitatea curentă pentru Azure poate fi găsită aici.)

  • Donațiile de produse de tip on-premise vor fi disponibile în continuare pentru acele organizații care au nevoie de software pentru dispozitive cu acces partajat. Înțelegem faptul că multe organizații au încă nevoie de un astfel tip de acces și suntem încântați să pregătim împreună cu Microsoft un viitor program dedicat acestui tip de organizații nonprofit. Astfel, acele organizații care au ca activitate principală operarea de laboratoare de informatică, centre de instruire sau furnizarea de acces public la computere vor putea accesa oferte specifice de donații care să le sprijine în aceste activități. 

 • Organizațiile vor continua să aibă acces la ofertele de donații cloud Microsoft prin TechSoup. Unele oferte de donații cloud includ aplicațiile descărcabile prezente în ofertele de tip on-premise, adesea cu caracteristici mai robuste, sigure și rezistente. Ofertele de donații cloud sunt supuse cerințelor de eligibilitate și utilizare*. Donațiile cloud disponibile sunt:

  • Microsoft 365 Business Premium: va continua să fie gratuită pentru până la 10 utilizatori și include e-mail, aplicații desktop descărcabile (de exemplu, aplicații Office 365 precum Word, Excel, PowerPoint, OneDrive), stocare de fișiere cloud și partajare, conferințe web cu mesagerie, audio și video de înaltă definiție, gestionare simplă a dispozitivelor și funcții avansate de securitate.

  • Microsoft 365 Business Basic: licențele vor continua să fie gratuite pentru până la 300 de utilizatori și includ e-mail, stocare și partajare de fișiere cloud, conferințe web cu mesagerie, audio și video de înaltă definiție și alte servicii.

  • Aplicațiile Power Per App, prin care se pot crea fluxuri de lucru personalizate cu scriere minimală de cod sau fără scriere de cod, sunt disponibile gratuit pentru până la 10 locuri.

 • De asemenea, organizațiile pot utiliza servicii Azure în valoare anuală de până la 3.500 USD direct de la Microsoft, pe acele piețe în care este disponibil Azure. 

* Vă rugăm să rețineți: Microsoft se referă la ofertele donate ca oferte de tip “grant”. Cerințele de eligibilitate și utilizare pot fi găsite aici. 

 

Ce poate face TechSoup pentru a vă ajuta?

Am trecut împreună prin multe schimbări de program, pe măsură ce s-au schimbat modelele de livrare a software-ului - de la distribuire de dischete și CD-uri la informarea și ghidarea organizațiilor ce au trecut la cloud - iar TechSoup se va concentra în continuare pe sprijin și asistență. Pe măsură ce identificați noi nevoi și avansați în adoptarea instrumentelor digitale, vom adapta programele noastre. Deocamdată, dorim să știți că suntem aici pentru a

 • vă răspunde la întrebări și a vă asculta feedback-ul. Contactați-ne pentru ajutor și trimiteți-ne părerile dvs. despre modul în care vă putem sprijini cel mai bine.

 • vă sprijinim pe măsură ce adoptați soluții hibride. Înțelegem că aceste schimbări anunțate vă pot afecta bugetul și planificarea și dorim să vă sprijinim în luarea deciziilor corecte pentru nevoile de IT ale organizației dumneavoastră. Chiar dacă aveți nevoie de mai mult software on-premise, luați în calcul să accesați și o ofertă donată cloud, pentru a vă asigura că echipa dumneavoastră poate începe să salveze documente în cloud și să se familiarizeze cu utilizarea soluției Teams pentru colaborare. Avem, de asemenea, sute de alte oferte de produse și soluții disponibile pentru ca organizația dvs. să poată deveni viabilă din punct de vedere digital. Următoarele resurse vă pot ajuta să înțelegeți ce anume este disponibil și cum vă putem ajuta: 

 • vă ajuta să dezvoltați abilitățile echipei. Microsoft Digital Skills Center pentru organizații nonprofit, parte din oferta noastra de Cursuri TechSoup, a sprijinit deja peste 40.000 de angajați și voluntari non-profit din toată lumea cu acces la instruire și dezvoltare a aptitudinilor necesare pentru a adopta soluții tehnologice noi și maximiza randamentul soluțiilor deja utilizate. 

Indiferent unde vă aflați în transformarea digitală a organizației dumneavoastră, suntem aici pentru a vă sprijini.