Planurile Microsoft 365 și Office 365

Planurile Microsoft 365 și Office 365 potrivite pentru organizația voastră

Shruti Ramaswami

1 Octombrie 2021

 

Sursa -https://blog.techsoup.org/posts/right-microsoft-365-and-office-365-for-your-nonprofit

 

TechSoup și Microsoft pun la dispoziția organizațiilor nonprofit soluții de tehnologie de bază de care acestea au nevoie pentru a-și îndeplini misiunea. Chiar dacă versiunile desktop și locale (on-premise) ale produselor de software și serviciilor disponibile prin Programul Microsoft Discount și prin Programul de Donații pot fi foarte utile și valoroase, multe dintre organizații caută acum soluții mai flexibile, mai durabile și mai sigure: serviciile de cloud Microsoft, ce pot fi accesate atât ca licențe cloud donate, cât și ca licențe la preț redus, similar programelor TechSoup de donații și de discount pe care le cunoașteți. Licențele cloud au un grad mare de flexibilitate și pot fi completate de diverse opțiuni și funcționalități pe care le puteți alege în funcție de necesitățile echipei și organizației dumneavoastră.

Licențele cloud pot fi combinate în așa fel încât să îndeplinească cât mai bine nevoile organizației voastre. Aceste licențe se bazează pe aceeași structură și tehnologie, dar oferă opțiuni și componente de securitate diferite.

Poate o parte dintre membrii echipei are nevoie doar de licențe de bază pentru colaborarea pe documente, iar cealaltă parte a echipei are nevoie de opțiuni de securitate avansate, disponibile în licențele premium. Prin intermediul soluțiilor cloud, fiecare utilizator poate avea propria licență și poate colabora cu ușurință cu ceilalți membri ai echipei. De asemenea, întrucât soluțiile cloud sunt disponibile pe bază de abonament, întotdeauna veți avea acces la versiunea cea mai recentă de tehnologie, împreună cu actualizările opțiunilor oferite.

Recomandările TechSoup

Recomandăm tuturor organizațiilor să acceseze planul Microsoft 365 Business Premium, gratuit (donat) pentru primele 10 licențe (utilizatori). Aceste licențe sunt disponibile gratuit și includ atât versiunea în cloud, cât și versiunea instalabilă local (on-premise) pe computer, a aplicațiilor Office (Word, PowerPoint, Excel). Microsoft 365 Business Premium include, de asemenea, aplicația de comunicare Teams, stocare cloud, drepturi de upgrade a sistemului de operare Windows și soluții de administrare a dispozitivelor organizației dumneavoastră. 

Dacă aveți nevoie de mai mult de 10 licențe, vă recomandăm să adăugați fie Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium sau Office 365 E3, în funcție de nevoile de securitate ale organizației voastre. Aceste licențe sunt disponibile la un preț semnificativ redus față de prețul de piață și vor include versiuni instalabile local (on-premise) ale aplicațiilor Office (Word, PowerPoint, Excel). Business Premium include drepturi de upgrade a sistemului de operare Windows, iar acest lucru va reduce nevoia de a instala un software nou în viitor.

Ce trebuie să luăm în calcul atunci când alegem licențele Microsoft pentru organizația noastră?

Cum înțelegem care este cea mai bună licență pentru nevoile organizației noastre?

Iată lista de întrebări ale căror răspunsuri ne vor ajuta să facem alegerea corectă:

  • Cine folosește licența? Licențele cloud Microsoft disponibile ca donație pot fi utilizate în cadrul organizației care le-a accesat doar de către angajații plătiți. Trebuie să știm că există și licențe speciale pentru voluntari.
  • Câți oameni din organizația voastră au nevoie de licențe? Microsoft ajustează licențierea pe baza dimesiunii organizației. Organizațiile mici și medii au mai puțin de 300 de utilizatori și li se potrivesc cel mai bine licențele de tip Business. Organizațiile mari, care au mai mult de 300 de utilizatori, au nevoie de licențe Enterprise.
  • Care sunt aplicațiile principale necesare echipei din organizația dumneavoastră? Aproape toate licențele vin cu aplicații esențiale în următoarele zone:
    • Productivitate: Word, Excel, PowerPoint și Outlook
    • Comunicare și colaborare: Teams
    • Administrare de date: OneDrive și SharePoint

De asemenea, gândiți-vă dacă organizația voastră are nevoie atât de versiuni cloud cât și de versiuni instalabile local ale licențelor (on-premise), precum și ce alte aplicații sau opțiuni suplimentare v-ar fi necesare. Licențele Enterprise, de exemplu, vin la pachet cu o serie de instrumente pentru gestiune muncii precum To Do și Planner. Microsoft 365 Audio Conferencing (pentru conferințe audio) este un serviciu ce poate fi adăugat pentru a îmbunătăți modul în care folosiți Teams. Microsoft 365 Audio Conferencing va permite participanților să se conecteze într-o întâlnire de pe propriile linii audio, în loc să inițieze apelul de pe aplicații web, mobile sau desktop.

  • Ce opțiuni de securitate sunt necesare pentru organizația dumneavoastră? Factorii cheie pe care trebuie să-i luați în considerare aici includ tipul de date pe care le stocați, dacă există sau nu restricții legale în privința lor și cum aveți nevoie să vă administrați datele sau să faceți raportări pe baza lor. De exemplu, organizațiile care oferă servicii medicale ar putea să fie nevoite să se asigure că sistemele lor au suport pentru conformitatea HIPAA. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să adăugați un nivel de securitate avansat prin administrarea aplicațiilor și dispozitivelor din organizația voastră.

Recomandăm organizațiilor să ia în considerare soluția Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) pentru a proteja sistemul de e-mail împotriva amenințărilor cibernetice (malware și viruși). Abonamentele ATP încorporează capabilități de raportare și urmărire pentru a putea oferi administratorilor informații despre potențiale atacuri care au loc la nivelul organizației.

Vă invităm ca, pe lângă considerentele exprimate mai sus în acest articol, să cercetați și Prezentarea generală a licențelor Microsoft 365 și Office 365.

Aveți nevoie de informații suplimentare sau ajutor? Nu uitați să vizitați și Microsoft Digital Skills Center, o platformă de resurse online de învățare despre cele mai populare produse oferite de Microsoft, inclusiv Excel, Teams și altele.

Iar dacă aveți nevoie de consultanță în alegerea sau în implementarea serviciilor de cloud Microsoft, din platforma Programului TechSoup România, este disponibil Microsoft Cloud, un serviciu de asistență în implementarea soluțiilor cloud Microsoft, acordată organizațiilor nonprofit din regiune, de către colegii noștri din Varșovia.

În acest moment, sunt disponibile 4 tipuri de servicii:

La accesarea oricărui serviciu din cele de mai sus, prin Get this Offer, veți fi invitați să completați un formular de contact în care pe lângă datele de contact, va fi necesar să descrieți, pe scurt, tipul de asistență ce vă este necesar, în funcție de care veți fi direcționați către echipa specifică.

Acest serviciu este contracost, iar costul general depinde de tipul de produs pe care doriți să îl implementați, de complexitatea procesului în ansamblu, precum și de o serie de alți factori ce vă vor fi comunicați de colegii TechSoup din Varșovia. Comunicarea cu aceștia se va desfășura în limba engleză. Factura fiscală va fi emisă pe numele organizației dumneavoastră de către TechSoup Europe și vă va fi comunicată pe email.

Acest serviciu de asistență în implementarea serviciilor de cloud Microsoft a fost special conceput pentru organizațiile nonprofit înregistrate în TechSoup, cu costuri reduse și strict pentru implementarea serviciilor Microsoft, fiind operat exclusiv de colegii TechSoup Varșovia. Echipa TechSoup România nu are acces și nici informații despre aceste servicii.

Nu uitați să studiați Prezentarea generală a licențelor Microsoft 365 ca să continuați călătoria organizației spre găsirea setului perfect de soluții Microsoft care să o ajute să facă și mai mult bine.