Recomandările TechSoup privind schimbările din Programul de Donații Microsoft

Microsoft a anunțat în Programul de Donații disponibil prin TechSoup o serie de modificări importante care vor intra în vigoare la 4 aprilie 2022 și care vor influența bugetul IT al organizației dumneavoastră.

 

Ce schimbări vor avea loc?

Începând cu 4 aprilie 2022, produsele de software Microsoft instalabile local (denumite în limbajul de specialitate software on-premise) nu vor mai fi disponibile ca donație pentru organizațiile nonprofit.

Produsele de software Microsoft instalabile local (software on-premise) sunt licențe autonome, perpetui (fără termen de expirare) pe care utilizatorii le instalează local pe computere și care pot fi folosite fără o conexiune la internet (de exemplu Office Standard).

După 4 aprilie 2022, organizațiile înregistrare în TechSoup și eligibile vor putea solicita produse de software on-premise Microsoft însă nu ca donație, ci doar la prețuri de discount, care variază de obicei între 60-75% din prețul de piață (retail). Prin umare, prețul pe care o organizație îl va achita pentru o licență Microsoft instalabilă local ar putea fi de 3-5 ori mai mare decât taxa de administrare din prezent, din Programul de Donații.

NOTĂ: Toate produsele de software Microsoft instalabile local, solicitate anterior datei de 4 aprilie 2022 prin Programul TechSoup rămân, în continuare, valabile și NU expiră.

 

De ce au loc aceste schimbări?

Microsoft prioritizează modelul cloud și instrumentele digitale bazate pe cloud. Prin urmare, prin modificările anunțate, Microsoft își alinia mai bine ofertele filantropice la capabilitățile și securitatea pe care cloud-ul său o poate oferi organizațiilor nonprofit. Mai multe detalii aflați aici.

 

Ce ar trebui să facă o organizație în continuare?

TechSoup vă recomandă:

  • să profitați de avantajele pe care le oferă actualul Program de Donații Microsoft până pe 4 aprilie 2022. Inventariați produsele de software obținute deja prin Programul de Donații Microsoft, accesând www.techsoup.ro/Autentificare/ Contul meu/ Centrul de donații Microsoft.  Anticipați nevoile organizației și echipați-vă cu licențe de software Microsoft instalabile local, solicitând licențele necesare până la 4 aprilie 2022 de aici.

   Licențele pe care le veți solicita NU au termen de expirare.

Organizațiile non-profit pot solicita soluțiile de cloud Microsoft prin intermediul Programului TechSoup. Aceste soluții cuprind aceleași funcționalități ca cele ale produselor de tip on-premise, adesea chiar având caracteristici mai robuste, sigure și rezistente. Unele subscripții cloud conțin și un număr de aplicații descărcabile local.

 

Ce produse Microsoft pot fi solicitate după 4 aprilie 2022 prin Programul de Donație?

 

În tabelul de mai jos, vă prezentăm opțiuni alternative de produse software și de servicii cloud, disponibile înainte și după 4 aprilie 2022 prin TechSoup, care pot substitui produsele Microsoft instalabile local.

Notă: Cele mai solicitate licențe de software Microsoft instalabile local precum Office Standard sau Windows Upgrade vor putea fi solicitate prin TechSoup doar la prețuri cu discount, după 4 Aprilie 2022.

 

Produse software retrase din Programul de Donație Microsoft după 04.04.2022 

Produse alternative accesibile prin Programul de Donații Microsoft după 04.04.2022 

Produse alternative accesibile prin Programul de Discount Microsoft după 04.04.2022

Office Standard

 

Microsoft 365 Nonprofit Cloud Subscription 

Office Standard (Discounted) 

Windows OS Upgrade

Windows OS Upgrade în anumite condiții

Windows Operating System Upgrade (Discounted) 

Windows Get Genuine retras din 24.12.2021 

 

N/A

N/A

Access

Microsoft 365 Business Premium 

sau 

Azure Database

Access (Discounted) 

Dynamics 365 for Customer Service On-Premises User CAL 

Disponibil numai prin Programul de Discount

Dynamics 365 for Customer Service On-Premises User CAL (Discounted) 

Dynamics 365 for Sales On-Premises User CAL 

Disponibil numai prin Programul de Discount

Dynamics 365 for Sales On-Premises User CAL (Discounted) 

Dynamics 365 for Team Members On-Premises User CAL 

Disponibil numai prin Programul de Discount

Dynamics 365 for Team Members On-Premises User CAL (Discounted) 

Visual Studio Test Professional with MSDN 

Disponibil numai prin Programul de Discount

Visual Studio Test Professional with MSDN (Discounted)

Windows Server Essentials 

Planul Microsoft 365 Business Premium

Windows Server Essentials (Discounted) 

 

Pentru mai multe informații despre serviciile de cloud Microsoft, puteți consulta pe lângă informațiile din paginile Microsoft și următoarele articole create de echipa noastră:

Echipați-vă organizația cu licențele de software Microsoft necesare, planificându-următoarele solicitări din timp și în acord cu modificările anunțate de Microsoft.