Soluții de videoconferință disponibile pentru organizațiile nonprofit prin Programul TechSoup

 

Soluții de videoconferință disponibile pentru organizațiile nonprofit prin Programul TechSoup

De Amy Hooper

30 ianuarie 2020

Sursa – https://bit.ly/3jgAXHz

 

Zoom: Întâlnirile devin ușoare

Zoom oferă utilizatorilor o platformă cloud de încredere care poate fi folosită pentru apeluri video și audio de la distanță, dar și pentru chat și lucru colaborativ. Zoom se conectează cu dispozitivele desktop sau mobile, dar și cu sisteme și telefoane de conferință. Aceste lucruri transformă Zoom într-o opțiune foarte bună pentru organizațiile care au nevoie de un sistem flexibil și care permite utilizatorilor să se conecteze în mod divers, în funcție de tehnologia pe care o au la dispoziție. 

Zoom poate fi folosit pentru a organiza întâlniri cu donatorii, voluntarii și partenerii, dar și cu alți oameni din interiorul organizației. Întâlnirile pot fi înregistrate în format video, audio și text și permit partajarea de ecran (Share sceen) cu ceilalți în timpul întâlnirilor. În plus, puteți folosi și plug-in-ul gratuit pentru Chrome și Outlook pentru a programa cu ușurință întâlniri Zoom.

Opțiuni suplimentare de tip add-on vă vor permite să:

 • Susțineți webinarii cu până la 50 de vorbitori
 • Organizați întâlniri în camere echipate cu sisteme de conferință
 • Folosiți software-ul Zoom Rooms pentru integrarea întâlnirilor în calendar cu o singură atingere
 • Susțineți întâlniri cu până la 500 de participanți

Zoom este potrivit pentru organizația voastră dacă:

 • Aveți nevoie adesea de un mod în care să vă întâlniți la distanță (remote) cu colegii, partenerii sau alte persoane din interiorul și din afara organizației.

 • Aveți nevoie să organizați traininguri de la distanță pentru angajați și voluntari.

Obțineți ZOOM

 

TeamViewer: Administrare rapidă și de la distanță a problemelor

TeamViewer se concentrează mai mult pe rezolvarea de la distanță a problemelor ce țin de IT, decât pe găzduirea întâlnirilor de mari dimensiuni. TeamViewer permite utilizatorilor să administreze cu ușurință cererile de suport de la angajați, are capabilități de coordonare a serviciilor digitale și oferă posibilitatea de a organiza și înregistra (contra-cost) întâlniri online cu maximum patru participanți.

Serviciul nu necesită un VPN sau o configurare propriu-zisă a rețelei și permite accesul facil, indiferent de platformă, la computere, dispozitive mobile, servere și alte dispozitive de rețea. Sesiunile beneficiază de criptare securizată end-to-end 256-bit și autentificare în doi pași, astfel că TeamViewer poate ajuta organizația să se conformeze standardelor HIPAA și GDPR prin protejarea informațiilor sensibile.

TeamViewer este o soluție potrivită pentru organizația voastră dacă:

 • Organizația are nevoie de un framework pentru a oferi suport IT de la distanță angajaților sau membrii echipei de IT lucrează de la distanță.

 • Echipele lucrează pe fusuri orare diferite și este nevoie de acces 24/7 la computere, servere și dispozitive mobile.

 • Vă doriți să colaborați cu alți tehnicieni, colegi sau parteneri în sesiuni de suport remote pentru a semnala și rezolva probleme

 

Microsoft Teams: Simplitate și integrare omogenă

Microsoft Teams este o adevărată unealtă de colaborare destinată împărtășirii de documente, managementului și comunicării, totul cu o integrare omogenă cu alte produse cloud de la Microsoft. Soluția permite, de asemenea, organizarea de întâlniri audio și video online cu participanți din interiorul sau din afara organizației. Opțiunile disponibile permit împărtășirea ecranului cu participanții (Share screen), asistență pentru planificarea diverselor acțiuni și opțiunea de înregistrare a întâlnirilor. Microsoft Teams include chiar și o opțiune care permite traducerea pentru participanții care lucrează în limbi diferite.

Funcția de „live events” permite susținerea de webinarii, prezentări și întâlniri de mari dimensiuni cu până la 10.000 de participanți. Un număr de telefon care poate fi apelat global și integrarea cu produse hardware de la partenerii Microsoft oferă angajaților și partenerilor, care lucrează de la distanță, flexibilitatea de a participa la întâlniri de oriunde din lume, cum le este mai comod.

Pentru a afla mai multe despre Microsoft Teams, consultați cursurile Teams pentru ONG-uri de la TechSoup.

Teams este disponibil doar ca parte a Office 365 Enterprise sau Microsoft 365. Ținând cont de acest aspect, Microsoft Teams ar putea fi o soluție potrivită pentru organizația voastră dacă:

 • Folosiți deja alte produse Microsoft și aveți nevoie de integrare ușoară cu Outlook, Microsoft Office și alte programe și elemente din pachetele Microsoft. Este de asemenea o soluție foarte bună dacă vreți să reduceți costurile și să folosiți mai puține instrumente în sarcinile de zi cu zi.

 • Aveți nevoie de capacitatea de a organiza întâlniri sau evenimente online de foarte mari dimensiuni.

 • Anumite grupuri de oameni din organizație se întâlnesc periodic. Notițele și înregistrările întâlnirilor pot fi salvate și accesate într-o singură secțiune a întâlnirii.

 

Google Hangouts: O soluție simplă și flexibilă

Google Hangouts — compus din Hangouts Chat și Hangouts Meet — este parte a suitei G Suite de la Google. Hangouts Meet este componenta de videoconferință. Aceasta este integrată complet cu suita Google și nu are nevoie de plug-in-uri suplimentare, astfel că partenerii, colegii și voluntarii voștri vor putea să se alăture întâlnirilor cu un singur click pe un link. Întâlnirile pot avea până la 30 de participanți care pot să se alăture de pe orice dispozitiv, de la telefonul mobil până la sistemele de conferință.

Aplicațiile Meet sunt disponibile pe iOS și Android, iar soluția oferă, în varianta Enterprise a Google Workspace (denumit în trecut G Suit), și un număr particular de telefon care poate fi apelat pentru fiecare întâlnire. Puteți accesa Google Workspace prin programul Google for Nonprofits după validarea organizației voastre de către TechSoup. 

Vă recomandăm să încercați Google Hangouts dacă:

 • Folosiți deja Google Workspace sau alte produse Google în organizația voastră.

 • Aveți nevoie să organizați des întâlniri de mărime medie, cu până la 30 de participanți.

 • Aveți nevoie ca întâlnirile să fie accesibile pe o gamă largă de dispozitive, fără să fie nevoie de descărcarea unor aplicații sau plug-in-uri.

SOLUȚIA

COSTURILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL TECHSOUP

NUMĂRUL MAXIM DE PARTICIPANȚI

ACCESIBILITATE

CAPABILITĂȚI DE INTEGRARE

ALTE OPȚIUNI

Zoom

245 lei taxa de administrare pentru acces la oferte cu 50% discount pentru Zoom. Cu acest discount, veți plăti doar 50% din prețul unui abonament Zoom anual și a add-on-ului ales. Consultați secțiunea „Alte opțiuni” (Other Features) pentru add-on-urile disponibile cu discount.

 

Zoom Meetings Pro permite întâlniri video cu până la 100 de participanți.

Întâlnirile sunt disponibile prin intermediul desktop-urilor, dispozitivelor mobile, sistemelor de conferință și a telefoanelor obișnuite.

Plug-in-uri gratuite oferă acces la asistență pentru planificare a întâlnirilor în Chrome și Outlook.

Zoom Rooms

Zoom Conference Room Connector

Webinarii video Zoom

Întâlniri online de mari dimensiuni

Puteți adăuga aceste servicii oricând pe parcursul abonamentului și veți beneficia de o reducere de 50%.

TeamViewer

277 lei taxă anuală de administrare.

4

Întâlnirile pot fi accesate de pe desktop. Accesul de la distanță la computere poate fi obținut fără folosirea unui VPN.

 

Integrare cu Salesforce, Zendesk și alte aplicații partenere.

O soluție unică ce combină accesul de la distanță cu capabilitățile de videoconferință.

Microsoft Teams

Disponibil doar ca parte a pachetelor Microsoft.

10.000 (prin intermediul funcției „live events”).

Întâlnirile sunt disponibile prin intermediul unui număr apelabil global, echipament hardware de la partenerii Microsoft sau browsere.

Integrare facilă cu alte produse Microsoft și echipament hardware de la partenerii Microsoft.

Funcție de traducere atunci când se lucrează în mai multe limbi.

Google Hangouts

Disponibil doar ca parte a Google for Nonprofits

30

Întâlnirile se pot accesa de pe orice browser, dispozitiv mobil sau sistem de conferință.

Integrare facilă cu alte produse Google.

 

Alegerea soluției de videoconferință potrivită pentru organizația voastră

Toate aceste soluții  sunt excelente pentru organizațiile care au nevoie să găzduiască întâlniri de la distanță cu angajați, parteneri externi sau voluntari. Pentru a lua o decizie informată cu privire la cea mai potrivită soluție pentru voi, analizați care sunt elementele ce lipsesc în sistemele actuale pe care le folosiți, stabiliți cum se va integra fiecare opțiune cu alte aplicații pe care le folosesc angajații și folosiți versiunile de probă, atunci când sunt disponibile, pentru a explora în profunzime care dintre opțiuni este cea potrivită pentru voi.