Programul TechSoup este o inițiativă globală a unei organizații nonprofit prin care se facilitează accesul organizațiilor neguvernamentale din toată lumea, la tehnologie și inovațiile digitale moderne, precum și la training pentru utilizarea acestora într-un mod cât mai benefic.   

 

 

În România, Programul este derulat în parteneriat de către Asociația Techsoup, organizație locală independentă și nonprofit, membră în TechSoup Global Network, și TechSoup, organizație din Statele Unite ale Americii.

Peste 4.000 de organizații neguvernamentale din România sunt înregistrate în Program și multe dintre ele accesează în fiecare an produse de software și servicii cloud în valoare de peste 1 milion de USD.

În anul 2021, 383 de organizații neguvernamentale s-au alăturat Programului în România, în vreme ce contribuția TechSoup în sector, prin produsele de tehnologie on-premise accesate, a fost în valoare de peste 550.000 USD. 

Este cel mai amplu program de creștere a capacității organizațiilor neguvernamentale din România, sprijinind misiunea de a face lumea mai echitabilă prin intermediul utilizării tehnologiei și inovațiilor recente în beneficiul comunității. 

Organizațiile neguvernamentale din România, fondate în baza O.G. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, se pot alătura Programului TechSoup pentru a-și asigura necesarul de tehnologie care să le ajute în munca de zi cu zi, astfel încât să rămână eficiente și reziliente în vremuri dificile, iar prin proiectele lor să servească comunitățile mai bine. 

În România, Programul TechSoup se bucură de prezența a 16 parteneri de tehnologie, despre fiecare dintre ei puteți afla mai multe informații vizitând secțiunea Parteneri, disponibilă pe www.techsoup.ro.

Informațiile despre înregistrarea unei organizații nonprofit în Programul TechSoup România sunt, mereu la îndemână, în Centrul de Ajutor

Din anul 2015, Programul TechSoup a dezvoltat cu sprijinul EEA Grants și NGO Fund în România, prima școală digitală creată exclusiv pentru angajații și voluntarii din organizațiile nonprofit, ONG Online. În prezent, ONG Online este susținut și finanțat de Programul TechSoup România cu sprijinul voluntarilor minunați, profesioniști în industria IT și de marketing digital. 

#ProgramulTechSoup #TehnologiePentruONG

 

************************

 

TechSoup Global Network

 

Programul TechSoup este implementat în 236 de țări și teritorii de către TechSoup Global Network, https://tsgn.org, o rețea globală care cuprinde peste 60 de organizații nonprofit de pe 6 continente și care operează în 39 de limbi, cu misiunea de a crește exponențial capacitatea societății civile și de a contribui la construirea unei lumi mai bune și mai drepte. 

 

 

Fondat în anul 1987, pentru a conecta mentorii din sectorul IT și de tehnologie cu activiștii din zona Bay Area, San Francisco, TechSoup a reușit să extindă modelul său de intervenție în sectorul nonprofit în toată lumea. 

Astăzi, TechSoup înseamnă peste 1,3 milioane de organizații nonprofit din lume care accesează resursele de tehnologie, oportunitățile de colaborare sau experiențele de învățare despre tehnologie.

Programul aduce împreună peste 100 de parteneri - companii de tehnologie - care pun la dispoziția organizațiilor nonprofit din toată lumea cele mai noi produse, instrumente digitale și servicii cloud. Împreună am distribuit produse de tehnologie și servicii tech în valoare de peste 16 miliarde USD. 4 din 5 organizații ce au accesat instrumente digitale prin TechSoup au bugete de sub 1 milion de dolari.

De asemenea, companii importante din industria IT au încredințat către TechSoup validarea organizațiilor nonprofit care accesează produsele și serviciile lor. Prin Serviciile de Validare, TechSoup se asigură că organizațiile aplicante respectă criteriile de eligibilitate, dar și că resursele tech sunt utilizate de organizații cărora le sunt cu adevărat necesare. 

TechSoup găzduiește o comunitate de învățare pentru organizațiile nonprofit prin cele 2 programe implementate atât global cât și local: NetSquared și tech4good. Ambele creează evenimente și întâlniri pentru actorii implicați în sectorul nonprofit, pentru ca aceștia să se cunoască și să împărtășească bune practici și informații despre tehnologie.

Caravan este incubatorul în care actorii sociali dezvoltă aplicații tech ce îi ajută în munca lor: în organizarea comunitară, în facilitarea accesului la resurse pentru categoriile vulnerabile, în extinderea rețelei de adăposturi sau a centrelor pentru victimele violenței, precum și alte probleme critice.

 

#TechSoup – Technology for Global Good