Programul TechSoup este inițiativa globală a unei organizații nonprofit prin care se facilitează accesul organizațiilor neguvernamentale din toată lumea, la tehnologia și inovațiile digitale moderne, precum și la training pentru utilizarea acestora într-un mod cât mai benefic.

 

https://lh5.googleusercontent.com/joVpS05Jxk-XXAgmKOpGYlReMVwvovWfJ0C6r9Ws6HY6zMwbYih8zPS2dlIaJeaWnTfWwyUsk54iBskg40Ve5MVaO_eRWzFDGhboPxtnAGrCit-3X9d3Zr8tTLAjlPkI18Erwuc

 

În România, Programul este derulat în parteneriat de către Asociația Techsoup, organizație locală independentă și nonprofit, membră în TechSoup Global Network, și TechSoup - organizație din Statele Unite ale Americii.

La 30 iunie 2022, 4.200 de organizații neguvernamentale din România erau înregistrate în Program și multe dintre ele accesează în fiecare an produse de software, servicii cloud și resurse de învățare despre tehnologie la costuri reduse sau gratuite.

În anul 2021, 383 de organizații neguvernamentale s-au alăturat Programului în România, în vreme ce contribuția TechSoup în sector, prin produsele de tehnologie on-premise accesate, a fost în valoare de peste 550.000 USD.

Este cel mai amplu program de creștere a capacității organizațiilor neguvernamentale din România, sprijinind misiunea de a face lumea mai echitabilă prin intermediul utilizării tehnologiei și inovațiilor recente în beneficiul comunității.

Organizațiile neguvernamentale din România, fondate în baza O.G. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, se pot alătura Programului TechSoup pentru a-și asigura necesarul de tehnologie care să le ajute în munca de zi cu zi, astfel încât să rămână eficiente și reziliente în vremuri dificile, iar prin proiectele lor să servească comunitățile mai bine.

În România, Programul TechSoup se bucură de prezența a 17 parteneri de tehnologie, despre fiecare dintre ei puteți afla mai multe informații vizitând secțiunea Parteneri, disponibilă pe www.techsoup.ro.

Informațiile despre înregistrarea unei organizații nonprofit în Programul TechSoup România sunt, mereu la îndemână, în Centrul de Ajutor.

În anul 2015, Programul TechSoup a dezvoltat cu sprijinul EEA Grants și NGO Fund în România, prima școală digitală creată exclusiv pentru angajații și voluntarii din organizațiile nonprofit, ONG Online. ONG Online a susținut profesioniștii din sector prin webinarii și traininguri realizate cu ajutorul voluntarilor minunați, profesioniști în industria IT și de marketing digital.

Anul 2021 a adus în Programul TechSoup două noi resurse de învățare pentru comunitatea organizațiilor membre și pentru profesioniștii din sectorul nonprofit:

  • Campania Primii 6 pași în transformarea digitală a unei organizații nonprofit, disponibilă în 6 articole în secțiunea Blog, descrie drumul nostru - al Asociației Techsoup, de adopție și de implementare al instrumentelor digitale ce ne-au permis să continuăm să livrăm munca în comunitățile pe care le servim și în vremuri dificile. Puteți citi despre cum am făcut și ce instrumente digitale am ales aici.
  • Seria întâlnirilor de comunitate, AMA45 – Ask me Anything sau Întreabă-mă orice despre Programul TechSoup, este nu doar prilejul de a ne cunoaște, ci și locul în care aflăm, în direct, răspunsuri la întrebările despre TechSoup. Am cunoscut 59 de colegi din tot atâtea organizații și am vorbit despre resursele de tehnologie din Program sau despre #transformareadigitală.

Din 2022, comunitatea de profesioniști din sectorul nonprofit are la dispoziție o selecție esențială de 8 cursuri online self-paced asincron marca TechSoup Courses traduse și localizate în limba română.

TechSoup Courses sunt programul complementar Programului TechSoup, creat de colegii TechSoup din San Francisco. Concepute plecând de la nevoile de muncă și de învățare ale profesioniștilor din sector, cursurile tratează subiecte dintre cele mai utile: cum folosești Excel, cum utilizezi instrumentele de colaborare la distanță sau cum îți protejezi persoana și organizația de atacurile cibernetice.

#ProgramulTechSoup     #TehnologiePentruONG       #TransformareDigitală

 

 

************************

 

TechSoup Global Network

 

Programul TechSoup este implementat în 236 de țări și teritorii de către TechSoup Global Network, https://tsgn.org.

 

https://lh4.googleusercontent.com/VEO140mW3DIxs_tYhRsOTV3Osqhlsmcye7V2i9iXDbTo89hgrOoaDbiXV99Qqt5PnIbmJb6UJWRaMMkCmlph9djEkT_XdbsWWGfzadd1EMRRHo7LSF14lV6gUAlbNb5HT-fpzS0

 

Fondat în anul 1987, pentru a conecta mentorii din sectorul IT și de tehnologie cu activiștii din zona Bay Area, San Francisco, TechSoup a reușit să extindă modelul său de intervenție în sectorul nonprofit în toată lumea.

TechSoup Global Network - TSG - este o rețea globală formată de 60 de organizații nonprofit de pe 6 continente care operează în 39 de limbi și servesc împreună peste 1,3 milioane de organizații.

Misiunea TechSoup Global Network este de a crește exponențial capacitatea societății civile și de a contribui la construirea unei lumi mai bune și mai drepte.

Astăzi, TechSoup înseamnă acces la resurse de tehnologie, oportunități de colaborare sau experiențe de învățare despre tehnologie.

Programul aduce împreună peste 100 de parteneri - companii de tehnologie - care pun la dispoziția organizațiilor nonprofit din toată lumea cele mai noi produse, instrumente digitale și servicii cloud. Împreună am distribuit produse de tehnologie și servicii tech în valoare de peste 16 miliarde USD. 4 din 5 organizații ce au accesat instrumente digitale prin TechSoup au bugete de sub 1 milion de dolari.

TechSoup Global Network creează legături între și activează organizațiile societății civile pentru ca acestea să schimbe în bine comunitățile în care lucrează.

Criza schimbărilor climatice și regimurile autocratice răstoarnă, de cele mai multe ori, structura societății civile. Lumea se confruntă cu inegalități fără precedent și trebuie să se adapteze unei arhitecturi digitale optimizate mai degrabă pentru tranzacții și algoritmi, decât pentru drepturile omului și etică. Sectorul nonprofit se confruntă cu deficiențe uriașe de tehnologie ce îi este necesară pentru a răspunde acestor tendințe și pentru a apăra drepturile și demnitatea umană.

Inovația, design-ul și dezvoltarea tehnologiei nu sunt coordonate ceea ce conduce, mult prea des, la un proces decizional din care liderii locali și organizațiile societății civile sunt excluse.

Organizațiile societății civile - fie că vorbim despre grupuri informale sau organizații neguvernamentale, posedă un potential extraordinar de a crea incluzine. Totodată, creează reziliență, stabilitate și reconciliere în comunitățile lor. TechSoup Global Network a construit cea mai mare rețea globală a societății civile, căreia îi pune la dispoziție acces la instrumente digitale și de tehnologie, comunitate de asistență și resurse de învățare pe care să le utilizeze pentru a debloca acest potențial.

TSG propune un eco-sistem colaborativ, soluții și conexiuni pentru #transformareadigitală a sectorului nonprofit. Partenerii săi, organizații nonprofit locale – ca de exemplu Asociația Techsoup – colaborează și fac schimb de bune practici, își oferă reciproc ajutor și construiesc alianțe strategice pentru a servi împreună comunitățile de pretutindeni.

TSG promovează și acționează în acord cu obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

Pe lângă Programul TechSoup, TechSoup a dezvoltat programe accesibile local sau global cu focus pe următoarele domenii: întărirea capacității operaționale a societății civile, programe filantropice de tehnologie, servicii de validare, implicare civică, implicare locală și comunitară, digital literacy, Apps for Good, informații cheie despre societatea civilă.

Descoperă mai multe informații despre impactul TechSoup Global Network aici.

 

#TechSoup – Technology for Global Good