Fondată în anul 2003, compania Tableau a încercat să răspundă celei mai mari provocări în dezvoltarea de aplicații de prelucrare a datelor – să fie prietenoasă cu toți utilizatorii, indiferent de experiența lor.

Tableau BI aduce împreună un profesor distins din mediul academic, un cercetător din domeniul IT și un lider de business pasionat de interpretarea datelor. Indiferent de domeniul de activitate, companiile au nevoie să înțeleagă datele pe care le produc, motiv pentru care produsul Tableau este utilizat de peste 29000 de companii din toată lumea.

Misiunea Fundației Tableau este să încurajeze utilizarea și interpretarea datelor pentru a soluționa probleme globale și, de aceea, sprijină organizațiile neguvernamentale în procesul de învățare a intepretării datelor în beneficiul comunității.

Programul de donații de software Tableau oferă acces organizațiilor neguvernamentale din România legal constituite, la acest software de prelucare și de interpretare a datelor. Cu ajutorul Tableau BI veți putea genera și vizualiza în mod interactiv reprezentări vizuale ale datelor, care să ajute organizația să-și facă cunoscută misiunea sau proiectele, să raporteze impactul muncii sale sau să atragă donatori.