Instalarea produselor Microsoft prin Volume Licensing System

Descarcarea si instalarea produselor Microsoft prin Volume Licensing Service Center (VLSC)

 

Produsele Microsoft disponibile prin Programul TechSoup Romania sunt produse de licentiere de volum - Volum Licensing. Acest lucru inseamna ca procedurile de descarcare, instalare si activare/licentiere sunt diferite de cele ale produselor de retail, disponibile in magazine. Aceste produse NU sunt disponibile in magazine de profil. Produsele oferite prin Programul TechSoup Romania sunt produse profesionale, destinate companiilor, de tip enterprise. Mai multe despre licentierea de volum pentru organizatii neguvernamentale aici: Microsoft Volume Licensing for Nonprofit.

 

Inainte de accesa VLSC, verificati daca ati plasat o solicitare de software prin intermediul Programului TechSoup si daca ati primit emailul de confirmare al acesteia. Poate dura pana la 2 saptamani de la achitarea taxei de administrare si confirmarea solicitarii de produse, pana la momentul primirii instructiunilor de instalare de la Microsoft.

Veti primi un mesaj prin email, pe adresa organizatiei dumneavoastra, care va contine informatii generale despre solicitarea organizatiei si constituie dovada legala a licentierii de tip Open License for Nonprofits de catre Microsoft, dar si informatii privind accesul in contul organizatiei pe Microsoft Volume Licensing Service Center – sistemul de administrare al kiturilor si licentelor primite de la Microsoft.

Important: Este necesar sa salvati sau tipariti si sa pastrati acest email de licentiere. Acesta constituie dovada legala a licentei si licentierii produsului.

 1. I.                    Inregistrarea in VLSC

Volume Licensing Service Center (VLSC) este un instrument online pentru gestiunea acordurilor pentru licentele de volum Microsoft, pentru descarcarea licentelor si accesarea cheilor de licenta.

Pentru a accesa si gestiona licentele dumneavoastra Microsoft de volum, trebuie mai intai sa va inregistrati si sa acceptati termenii serviciului  VLSC.

Daca nu sunteti la prima solicitare de software Microsoft, iar organizatia dumneavoastra este deja inregistrata in VLSC, puteti merge direct la pasul II.

Pentru a crea contul organizatiei in VLSC:

 1. Intrati in VLSC pe https://www.microsoft.com/licensing/servicecenter.
 2. Dati click Sign In.
 3. Selectati sa va inregistrati fie cu work account fie cu Microsoft account.
   • Cele mai multe organizatii ar trebui sa selecteze Microsoft account. Veti crea un nou cont in timpul acestui proces. 
   • Ar trebui sa selectati work account doar daca urmatoarele doua situatii sunt valabile simultan:
    1. Organizatia dumneavoastra a creat deja un cont de Microsoft nonprofit pentru a utiliza serviciile de cloud precum Office 365 sau Azure.
    2. Adresa de email a organizatiei dumneavoastra care este inregistrata in TechSoup (adica acea adresa la care ati primit emailul VLSC) este asociata cu contul organizatiei dumneavoastra de Microsoft nonprofit. Adresa de email a organizatiei dumneavoastra inregistrata in TechSoup este {$org_email}.
 1. Vi se va solicita sa introduceti adresa de email.
   • Daca alegeti Microsoft account, nu trebuie sa introduceti inca adresa de email. In schimb, selectati optiunea de a crea un nou cont. Apoi introduceti adresa de email a organizatiei inregistrata in TechSoup si urmati instructiunile ce va apar pe ecran, pentru a crea contul dumneavoastra. 
   • Daca alegeti work account, introduceti adresa de email a organizatiei declarata in TechSoup si, totodata, asociata contului organizatiei de Microsoft nonprofit. Vi se va solicita parola si, respectiv, confirmarea adresei de email. Urmati instructiunile ce va apar pe ecran pentru a continua.
 2. Veti primi un email de bun venit in Volume Licensing Service Center si vi se va solicita sa validati informatiile dumneavoastra. Va rugam sa asteptati minim 15 minute si apoi dati click pe link-ul trimis prin acest email, pentru a valida adresa de email.  Va trebui sa asteptati cel putin 15 minute intrucat acest timp este necesar pentru ca VLSC sa emita termenii si conditiile de utilizare.

Aveti nevoie de ajutor pentru a va inregistra in VLSC? Apelati numarul de telefon Microsoft VLSC +49 8924445143, tasta 4. Comunicati ca reprezentati o enitate nonprofit, ca ati primit un produs de software Microsoft si ca aveti nevoie de asistenta pentru un Acord Open License.

De asemenea, puteti urmari materialul video creat de Microsoft despre inregistrarea in VLSC. (Link-ul poate fi accesat cu Internet Explorer). In materialul video se foloseste termenul Windows Live ID, care este veche denumire a contului Microsoft.

sign

 

log in

 

II.                  Acceptarea Termenilor si Conditiilor

Odata ce ati dat click pe link-ul ce v-a fost trimis prin emailul de bun venit, pentru a valida adresa de email, ar trebui sa fiti directionat catre website-ul VLSC.  Daca nu se intampla, puteti intra direct pe VLSC pentru a va autentifica si inainte de a continua.

Va trebui sa acceptati termenii si conditiile Acordului Open License.

E absolut necesar sa acceptati acest acord, ori de cate ori plasati o solicitare de software Microsoft.

Pentru a accepta termenii Acordului trebuie:

 1. Sa selectati una dintre urmatoarele optiuni si dati click pe Display.
 • Open License Type: Open sau Commercial (nu Charity)
 • Country of Usage: Tara dumneavoastra
 • Language: Limba
 1. Revizuiti Acordul Open License, introduceti numele si apoi dati click pe I Accept. NOTA: Daca termenii si conditiile Acordului nu va apar imediat, asteptati putin si apoi dati din nou click pe link-ul din emailul de validare. Poate dura pana la 48 de ore pana veti primi acces. 

 

III.                Descarcarea si instalarea produselor de software Microsoft solicitate

 

Pentru a descarca produsele de software solicitate de organizatia dumneavoastra:

 1. Autentificati-va in VLSC.
 2. Alegeti Download & Keys din bara de navigare. In aceasta pagina, apar produsele de software solicitate de dumneavoastra grupate in categorii de produse.
 3. Alegeti produsul specific solicitarii dumneavoastra, pe care doriti sa il descarcati. Puteti descarca orice produs de software obtinut prin TechSoup fie in versiunea curenta, fie intr-o versiune precedenta.
 4. Dati click pe link-ul asociat produsului dumneavoastra.
 5. Selectati metoda de descarcare, limba si tipul sistemului de operare, daca este cazul (32-bit sau 64-bit). Daca nu stiti ce tip este sistemul de operare, accesati Control Panel din meniul de Start al computerului si cautati sectiunea System – ar trebui sa gasiti aceste informatii. Daca nu sunt disponibile, intrebati un voluntar IT sau coordonatorul IT ce tip de sistem de operare ruleaza pe computerul organizatiei. Puteti alege sa descarcati orice versiune si limba dintre cele disponibile pentru produsul dumneavoastra. Pentru a descarca produsul dumneavoastra de software din VLSC, puteti folosi fie Download Manager, fie un web browser. Dati click pe Continue.
 6. Dati click pe Download situat mai jos sub produsul dumneavoastra, pictograma sageata.
 • Daca utilizati browse-ul pentru a descarca produsul dumneavoastra de software, va apare un buton Save As. Specificati locatia dumneavoastra si dati click pe Save pentru a incepe descarcarea. Repetati operatiunea pentru toate fisierele pe care doriti sa le descarcati.
 • Daca utilizati Download Manager, cand se deschide aplicatia incepe si descarcarea. In partea de sus a paginii, veti gasi statusul descarcarii. Veti putea intrerupe descarcarea in orice moment, prin click pe Pause. Veti putea relua procesul prin Download Manager dand click pe Resume.

download and keys

Pentru produsele server ce necesita anumite coduri de instalare, acestea vor fi afisate pe pagina VLSC Download dupa ce descarcarea este completa.

Daca aveti nevoie de ajutor pentru a gasi sau descarca produsul solicitat, intrati in VLSC, autentificati-va si accesati sectiunea Help din bara de meniu.  Apoi alegeti acea intrebare potrivita problemei dumneavoastra din sectiunea FAQ. Puteti, de asemenea, apela centrul de asistenta VLSC la numarul +49 892 444 5143 (limba engleza). Trebuie sa le comunicati ca reprezentati o entitate nonprofit ce a primit o licenta Microsoft si ca aveti nevoie de asistenta pentru un Acord Open License. Centrul de asistenta Microsoft VLSC va poate ajuta sa selectati produsul corespunzator, insa nu poate furniza asistenta gratuita pentru descarcare sau instalare.

Puteti urmari si materialul video creat de Microsoft, ce descrie procesul de descarcare a produsului software solicitat. In material este folosit termenul „Windows Live ID” care este vechea denumire a Microsoft account.

 IV.                Descarcarea fisierului .ISO

Fisierele descarcate din VLSC sunt fisiere cu extensia .iso. Un fisier .iso descarcat din VLSC este o imagine virtuala a unui CD sau DVD. Cea mai simpla metoda este sa copiati acest fisier pe un DVD folosind un program de scriere a unui DVD. Cele mai multe fisiere Microsoft sunt prea mari pentru un CD, de aceea este absolut necesar un DVD.

Nu aveti posibilitatea de a copia fisierul pe un DVD sau preferati sa folositi o alta metoda? Atunci, va recomandam sectiunea specifica din VLSC FAQ.

Copierea fisierelor .ISO pe un DVD este necesara pentru fiecare instalare:

 1. Introduceti DVD-ul in computer/device.
 2. Pentru Widows 7 sau 8, dati click dreapta pe fisierul .iso si selectati Burn Disc image. Utilizatorii de computere Mac trebuie urmeze instructiunile de aici
 3. Verificati daca drive-ul de instalare este listat ca Disc burner. Daca nu, schimbati.
 4. Verificati casuta de langa Verify disc after burning si dati click pe Burn pentru a incepe copierea pe DVD.

Daca nu gasiti optiunea Burn disc image in pasul II, este posibil sa aveti un alt software de scriere a DVD-urilor pe care il puteti, de asemenea, folosi, sau folositi Windows Burner astfel:

 • Windows 7: Click dreapta pe fisierul .iso si selectati Open with, apoi selectati Windows Disc Image Burner.
 • Windows 8: Click dreapta pe fisierul .iso si selectati Open with, apoi selectati Choose default program si selectati Windows Explore ca sa va apara Burn disc prin click dreapta.

 

V.                  Instalarea si activarea

 

Dupa copierea fisierului .iso pe DVD, introduceti DVD-ul in computerul pe care doriti sa instalati produsul (daca ati solicitat mai multe licente pentru acelasi produs, atunci veti introduce DVD-ul in fiecare computer pe care doriti sa instalati licenta) pentru a incepe instalarea. De exemplu, daca ati solicitat 2 licente, puteti instala produsul pe 2 computere. Daca aveti nevoie de mai multe licente, le puteti oricand solicita prin Programul TechSoup, cu conditia sa respectati cantitatea de produse de software alocata de Microsoft organizatiei dumneavoastra.

Pentru activarea produsului veti avea nevoie de cheia de licenta in timpul procesului de instalare. Exista 2 tipuri de chei pe care le puteti alege din Volume Activation: Multiple Activation Key (MAK) sau Key Management Service (KMS).

Pe scurt:

-          Daca instalati licenta pe un singur computer sau pe mai putin de 25, alegeti cheia MAK.

-          Daca aveti o retea de peste 25 de computere, alegeti cheia KMS.

 key

Pentru a obtine cheia de licenta corespunzatoare:

 1. Va autentificati in contul organizatiei pe VLSC.
 2. Selectati Downloads & Keys.
 3. Selectati produsul dorit si apoi dati click pe link-ul descris de Key.
 4. In tabelul de langa numele produsului, coloana Key,  veti gasi cheia necesara.
 • Coloana Type afiseaza daca cheia este de tipul MAK sau KMS.
 • Unele produse Microsoft, ca de exemplu Office au chei separate de activare pentru functionalitatile online precum aplicatiile web. Aceste chei sunt diferite de KMS sau MAK si nu pot fi folosite pentru Volume Activation a produselor desktop.
 • Pentru produsele ce nu necesita o cheie de activare, campul Product Keys va afisa textul „Acest produs nu necesita o cheie de activare”.
 • Puteto copia cheile de activare individuale din acest tabel sau le puteti exporta si salva prin Export all keys, intr-un fisier CSV (ce poate fi deschis cu Excel). Aceasta lista contine cheile de activare pentru licentele de volum asociate Acordurilor Open License din profilul organizatiei dumneavoastra pe VLSC.

Mai multe informatii despre cheile de activare sau despre instalarea licentelor pe mai multe computere, gasiti in Centrul de asistenta al VLSC.

 

Aveti nevoie de ajutor?

Va recomandam sa parcurgeti resursele de invatare despre Microsoft si utilizarea VLSC disponibile in sectiunea Ajutor si Intrebari Frecvente despre VLSC.

Aveti la indemana si ghidul complet de utilizare al Volume Licensing Service Center, disponibil spre descarcare de aici.

AttachmentSize
Chei_VLSC.png82.43 KB
Creare_cont_Microsoft.png31.34 KB
Create_cont_VLSC.png467.56 KB
vlsc cont.jpg133.37 KB
download and keys.jpg124.04 KB
Featured Case Study