Google for Nonprofits I Întrebări frecvente pentru ONG-uri

Google oferă gratuit organizațiilor neguvernamentale din România, validate și eligibile, programul Google pentru organizații nonprofit (în engleză Google for Nonprofits)

Aplicația pentru programul Google și activarea produselor disponibile pentru organizații, împreună cu informațiile de suport aferente, se fac direct către Google, pe pagina Google pentru organizații nonprofit.

 

TechSoup România sprijină organizațiile în procesul de validare și stabilire a eligibilității pentru programul Google și a creat resurse gratuite în Școala Digitală pentru ONG-uri, cu și despre bune practici în utilizarea produselor Google pentru ONG-uri. Acestea se găsesc aici: 

- validează-te pentru Google prin TechSoup România

- Ghidul Cu și despre Google pentru organizații nonprofit

- înregistrări webinarii despre produsele Google pentru organizații nonprofit și resurse gratuite din Școala Digitală pentru ONG-uri, printre care: Primii pași în G Suite, Google Apps pentru ONG-uri, Google Analytics pentru ONG-uri, 10 tips pentru o mai bună vizibilitate pe YouTube, Cum te promovezi gratuit pe Google dacă ești ONG

 


 

Ce este Google pentru organizații nonprofit?

Programul Google pentru organizații nonprofit oferă acces gratuit la produse și instrumente de productivitate și publicitate de la Google organizațiilor neguvernamentale eligibile și validate prin TechSoup România. Aceste instrumente pot ajuta organizațiile să găsească noi donatori și voluntari, să lucreze mai eficient și să primească sprijin în derularea activităților.

 

Ce produse sunt incluse în programul Google pentru organizații nonprofit?

●     Google Ad Grants: Google Ad Grants este ramura non-profit a programului Google Ads, instrumentul Google de publicitate online. Google Ad Grants le oferă organizațiilor nonprofit posibilitatea de a-și promova misiunile și inițiativele în paginile cu rezultate ale căutării Google, acordându-le un credit lunar de 10.000 USD pentru publicitate Google Search Ads prin Google Ads.

●     Youtube pentru organizații nonprofit: Programul vă oferă posibilitatea de a spune povestea organizației nonprofit prin videoclipuri pe Youtube. Programul include o versiune YouTube gratuită, îmbunătățită, numai pentru organizații nonprofit și posibilitatea de a personaliza aspectul și atmosfera canalului cu ajutorul logo-urilor organizației dvs.

●     Google Workspace pentru organizații nonprofit: Programul include versiunea gratuită a suitei de productivitate pentru companii G Suite, care include Gmail profesional, Google Drive, Google Calendar și numeroase alte soluții de productivitate a organizației de la Google.

●     Google Earth și Maps: Instrumentele de cartografiere Google Earth oferă o gamă largă de funcții dinamice, cum ar fi capacitatea de a îndruma suporterii printr-un tur virtual. În plus, puteți să creați vizualizări ample și să introduceți date interesante într-o hartă cu acces premium la Google Maps Platform.

 

>> Descoperiți produsele disponibile, procedura de aplicație și condițiile de eligibilitate pe pagina oficială a programului Google pentru organizații nonprofit

 

Nu uita:

Recomandarea noastră este ca, din motive de securitate ale datelor organizației tale, toate demersurile de aplicare și înregistrare ale organizației să fie făcute direct de reprezentanții organizației, nu de terți în numele organizației.

Înregistrarea și validarea unei organizații în programul TechSoup România și Google pentru organizații nonprofit sunt gratuite. Aplicarea pentru oricare dintre produsele disponibile de la Google este de asemenea gratuită.

 

 

Cine poate aplica în programul Google pentru organizații nonprofit?

Pot aplica în program organizațiile neguvernamentale legal constituite în România, validate de TechSoup Romania. Pot beneficia de program organizațiile neguvernamentale validate eligibile. Vei fi informat cu privire la eligibilitatea organizației tale în răspunsul la aplicația în programul Google pentru organizații nonprofit.

Pentru informații suplimentare despre eligibilitate, te rugăm să accesezi criteriile de eligibilitate Google, care are decizia finală asupra eligibilității organizației. 

 

Cum aplic pentru programul Google pentru organizații nonprofit?

Poți aplica în program direct pe pagina de aplicație Google pentru organizații nonprofit pentru România. Pentru aplicație este necesară crearea sau deținerea unui cont Google/Gmail, ideal unul la care au acces mai mulți oameni din organizația ta.

Dacă organizația este deja validată de TechSoup România (adică este deja înscrisă în Programul TechSoup România), adaugă codul de validare TechSoup din contul organizației tale pe www.techsoup.ro, în aplicația către Google.

Dacă organizația nu este validată de Techsoup România (adică nu este înscrisă în Programul TechSoup România), în cadrul procedurii de aplicație vei fi redirecționat către www.techsoup.ro pentru a demara procedura de înscriere în TechSoup România, prin care organizația ta este validată, și obții codul de validare TechSoup. Ulterior validării, vei adăuga codul de validare TechSoup în aplicația pentru programul Google pentru organizații nonprofit și vei putea transmite aplicația către Google.

 

Ce este codul de validare TechSoup?

Codul de validare TechSoup este un cod unic pe care o orgaizație îl primește după înscrierea și validarea organizației în Programul TechSoup România. Codul este folosit pentru a avea acces la diferite produse și servicii destinate organizațiilor neguvernamentale, printre care și cele oferite de Google. Citește secțiunea de întrebări frecvente despre codul de validare pentru descrierea completă a codului de validare TechSoup.

 

 Ce fac dacă organizația nu este înregistrată în Programul TechSoup România?

Te poți înregistra gratuit în programul TechSoup România și demara validarea organizației tale înainte de a aplica pentru programul Google pentru organizații nonprofit. Procedura de înscriere și validare a organizatiilor neguvernamentale este detaliată aici: cum să îmi înscriu organizația în TechSoup Romania

  

Cât durează procesul de înscriere și validare în Programul TechSoup România?

Procesul de validare a organizației pe care o reprezinți poate dura până la 20 zile lucrătoare de la primirea tuturor documentelor necesare. Pe parcursul acestuia, vei primi mesaje pe adresa oficială de email a organizației, atât la începerea, cât și la finalizarea procesului, cu informații despre eligibilitate și starea validării. Detalii suplimentare despre înregistrare și procesul de validare sunt descrise și în secțiunea cum să îmi înscriu organizația în TechSoup România

Vei primi deopotrivă informații privind validarea organizației pentru serviciul Google pentru organizatii nonprofit și informații privind validarea și eligibilitatea organizației pentru alte programe oferite prin TechSoup în România, de la programe software la alte servicii de cloud.

După validarea de către TechSoup România, vei putea accesa contul organizației pe care o reprezinți, pe www.techsoup.ro și să copiezi codul de validare TechSoup în secțiunea "Cod de validare" din profilul organizației tale, aflat la secțiunea "Contul meu", pentru a-l folosi în aplicația către Google pentru organizații nonprofit.

 

Ce fac dacă organizația este deja înregistrată în TechSoup România?

Dacă organizația este deja înregistrată și membră în comunitatea TechSoup România, poți accesa codul de validare direct din contul organizației, în secțiunea "Contul meu", alegând opțiunea "Cod de validare".

Apoi, vizitează pagina de aplicație Google pentru organizații nonprofit și introdu codul de validare obținut din contul www.techsoup.ro

*Pentru a primi codul de validare al organizației, te rugăm să te autentifici în contul din programul TechSoup România (www.techsoup.ro), apoi accesează secțiunea "Cod de validare" din "Contul meu". Exemplu de cod de validare: 123a4567@1b234c5de6789000 

IMPORTANT: Adresa de email pentru care este generat codul de validare trebuie să fie aceeași cu adresa contului Google în care te autentifici, pentru a completa aplicația către Programul Google pentru Organizații Nonprofit.  

 

Câte produse și servicii pot activa din Google pentru organizații nonprofit?

Poți activa unul, mai multe sau toate produsele și serviciile Google disponibile în România, printre care G Suite, Google Ad Grants și programul Youtube, toate pentru organizații nonprofit. După ce realizezi aplicația generală pentru Google pentru organizații nonprofit, trebuie să activezi fiecare din cele trei servicii menționate anterior, fiecare cu o procedură diferită de activare.

 

Procedura de aplicare în Google pentru organizații nonprofit este disponibilă și în limba română?

Da. Atât procedura de înregistrare și validare de către TechSoup România, cât și formularul de aplicație Google, sunt disponibile în limba română. Îți recomandăm să selectezi limba română ca limbă de utilizare a contului Google pentru a putea a fi afișată traducerea locală.

 

Cât durează verificarea aplicației de către Google?

După ce ai completat și trimis formularul de aplicație Google, procesarea aplicației de către Google poate dura până la 5 zile lucrătoare. În cele 5 zile poți verifica statusul aplicației tale în contul 'Google for Nonprofits' al organizației. După această perioadă, vei primi răspuns prin email cu privire la aplicația ta, direct de la Google.

 

Ce costuri presupune programul Google pentru organizații nonprofit?

Programul Google pentru organizații nonprofit este gratuit pentru organizațiile neguvernamentale, conform criteriilor de eligibilitate Google.Organizația mea plătește în prezent pentru G Suite for Business – pot trece pe modulul gratuit destinat organizațiilor nonprofit?

Da. Te rugăm să urmezi procedura indicată de Google pe pagina lor de suport pentru organizatii nonprofit.

 

Organizația mea utilizează deja Google AdGrants.

Te rugăm să citești informațiile de suport Google despre serviciile deja existente pentru organizatii.

 

De ce TechSoup România validează organizațiile pentru programul Google pentru organizații nonprofit?

Asociația Techsoup România derulează în România programul TechSoup și face parte din rețeaua TechSoup Global Network, care ajută organizații neguvernamentale din 236 de țări să acceseze tehnologie și training pentru a-și îndeplini misiunea. La nivel global, rețeaua lucrează cu peste 100 de companii și fundații, și a dezvoltat un proces eficient de validare a organizațiilor neguvernamentale care accesează produsele și serviciile lor. 

 

De la cine pot primi suport pentru a activa serviciile mele din Google pentru organizații nonprofit?

TechSoup te poate ajuta în procesul de validare al organizației pe www.techsoup.ro și cu informații generale despre procesul de aplicație în programul Google pentru organizații nonprofit. TechSoup nu are acces la utilizarea codurilor de validare de către organizații și nici la procedurile de activare ale produselor Google pentru organizații nonprofit.

Consultă centrul de suport creat și menținut de Google despre produsele pentru organizații nonprofit.