Google pentru organizații nonprofit | Întrebări frecvente pentru ONG-uri

 

 

Google oferă gratuit în România organizațiilor neguvernamentale validate eligibile programul Google pentru organizații nonprofit.

 

Ce este Google pentru organizații nonprofit?

Pentru organizațiile validate, programul Google pentru organizații nonprofit oferă acces gratuit la produse și instrumente Google, special create pentru ONG-uri. Aceste instrumente pot ajuta organizațiile să găsească noi donatori și voluntari, să lucreze mai eficient și să primească sprijin în derularea activităților.

Ce produse sunt incluse în programul Google pentru organizații nonprofit?

      Google Ad Grants: Google Ad Grants este ramura non-profit a programului AdWords, instrumentul Google de publicitate online. Google Ad Grants le oferă organizațiilor non-profit posibilitatea de a-și promova misiunile și inițiativele în paginile cu rezultate ale căutării Google, acordându-le un credit lunar de 10.000 USD pentru publicitate în programul AdWords.

      Programul Youtube pentru organizații nonprofit: Programul vă oferă posibilitatea de a spune povestea organizației non profit prin videoclipuri pe Youtube. Programul include o versiune YouTube gratuită, îmbunătățită, numai pentru organizații nonprofit și posibilitatea de a personaliza aspectul și atmosfera canalului cu ajutorul logo-urilor organizației dvs.

      G Suite pentru organizații nonprofit: Programul include versiunea gratuită a suitei de productivitate pentru companii G Suite, care include Gmail, Documente Google, Google Calendar și multe altele.

 

 

>> Învățați mai multe despre ofertele pentru ONG-uri, accesând pagina oficială a programului Google pentru organizații nonprofit

 

Precizare importanta: 

Inregistrarea si validarea in Programul TechSoup Romania si Google pentru organizatii nonprofit sunt gratuite. Aplicarea pentru Ad Grants este de asemenea gratuita pentru organizatiile nonprofit eligibile. Asociatia TechSoup este partenerul oficial de validare si analiza a eligibilitatii in Romania al Google. 

Recomandarea Asociatiei TechSoup Romania este ca, din motive de securitate ale informatiilor organizatiilor dumneavoastra, toate aceste demersuri sa fie facute direct de reprezentantii organizatiei, nu de terti in numele organizatiei.

 

Cine poate aplica în programul Google pentru organizații nonprofit?

Pot aplica în program organizațiile neguvernamentale legal constituite în România validate de TechSoup Romania. Pot beneficia de program organizațiile neguvernamentale validate eligibile. Pentru informații suplimentare despre eligibilitate, vă rugăm să accesați criteriile de eligibilitate Google, care are decizia finală asupra eligibilității organizației. Veți fi informat cu privire la eligibilitatea organizației dumneavoastră în răspunsul la aplicația în programul Google pentru organizații non-profit.

Cum aplic pentru programul Google pentru organizații nonprofit?

Puteți aplica în program in 2 pasi simpli, creând un cont Google și accesând pagina de aplicație Google pentru organizații nonprofit pentru România 

Dacă organizația este deja validată de TechSoup România, veți adăuga aplicației un cod de validare al organizației obținut din contul organizației dumneavoastra pe www.techsoup.ro pentru a putea transmite aplicația.

Dacă organizația nu este validată de Techsoup România, veți fi redirecționat pentru a demara procedura de înscriere în TechSoup România, prin care organizația dumneavoastră este validată. Ulterior înscrierii, veți adăuga codul de validare aplicației pentru programul Google pentru organizații non-profit și veți putea transmite aplicația către Google.

 

Ce fac dacă organizația nu este înregistrată/validată de TechSoup România?

Vă puteți înregistra gratuit în programul TechSoup România și demara validarea organizației înainte de a aplica pentru programul Google pentru organizații nonprofit. Procedura de înscriere și validare a organizatiilor neguvernamentale este detaliată aici: cum sa îmi înscriu organizația în TechSoup Romania

 

Ce este un cod de validare?

Un cod de validare este un cod unic pe care îl utilizează reprezentantul organizației validate de Asociația TechSoup România. Codul este folosit pentru a avea acces la produse și servicii destinate organizațiilor neguvernamentale. Multe detalii, vă rugăm să accesați secțiunea de întrebări frecvente despre codul de validare.

 

Cât durează procesul de validare pentru programul TechSoup România?

Poate dura până la 15 zile lucrătoare de la primirea tuturor documentelor necesare pentru a finaliza validarea organizației dumneavoastră. Pe parcursul procesului veti primi emailuri la inregistrarea organizatiei si la finalizarea procesului cu informatii despre validare. Detalii suplimentare despre înregistrare și procesul de validare sunt descrise si in sectiunea cum sa îmi înscriu organizația în TechSoup Romania

Veți primi atât informații privind validarea organizației pentru serviciul Google pentru organizatii nonprofit, cât și informatii privind validarea și eligibilitatea organizatiei pentru alte programe de software oferite prin TechSoup în România. 

După validarea în TechSoup Romania, veți putea să accesați contul organizației dumneavoastră (secțiunea cod de validare) și să accesați coduri de validare.

 

Ce fac dacă sunt deja înregistrat și membru în TechSoup România?

Dacă organizatia este deja înregistrată și membră în comunitatea TechSoup România, puteți accesa codul de validare direct din contul organizației, în secțiunea cod de validare. Ulterior, trebuie să vă creați un cont Google, dacă nu aveți deja unul.

Apoi, vizitați pagina de aplicație Google pentru organizații nonprofit și introduceți codul de validare obtinut.


*Pentru a primi codul de validare al organizației, vă rugăm să vă autentificați în contul din programul TechSoup România, apoi accesați secțiunea cod de validare. Exemplu de cod de validare: 123a4567@1b234c5de6789000 

Dacă aveți un cod de validare și sunteți eligibil pentru programul Google pentru organizații nonprofit, puteți să vă creați un cont Google pentru a aplica.

 

IMPORTANT: Adresa de email pentru care este generat codul de validare trebuie să fie aceeași cu adresa contului Google în care vă autentificați pentru a completa aplicația către Programul Google pentru Organizații Nonprofit.  

 

Ce fac după confirmarea validării organizației de către TechSoup România?

După ce primiți codul de validare, accesați contul Google și completați formularul de aplicație pentru programul Google pentru Organizații Nonprofit. Formularul este disponibil aici.

 

Pentru câte produse și servicii Google pot aplica?

Dacă organizația dumneavoastră este eligibilă pentru programul Google pentru organizatii nonprofit puteți aplica pentru unul, mai multe sau toate produsele și serviciile Google disponibile în România, respectiv G Suite pentru organizații nonprofitGoogle Ad Grants și programul Youtube pentru organizații nonprofit. După ce realizați aplicația generală pentru Google pentru organizații nonprofit, trebuie să vă înrolați pentru fiecare din cele trei servicii menționate anterior. 

 

Procedura de aplicare Google este disponibilă și în limba română?

Da. Atât procedura de înregistrare și validare de către TechSoup România, cât și formularul de aplicație Google sunt disponibile și în limba română. Vă recomandăm înainte să accesați formularul de aplicație Google, să selectați limba română ca limbă de utilizare a contului Google pentru a putea a fi afișată traducerea locală.

 

Cât durează verificarea formularului de aplicație Google?

După ce ați completat și trimis formularul de aplicație Google, procesarea aplicației de către Google poate dura până la 2 zile lucrătoare. În cele 2 zile vă puteți verifica statusul aplicației dumneavoastră. După această perioadă veți primi răspuns cu privire la aplicația dumneavoastră direct de la Google.

După ce primesc confirmarea validării de către Google, pot modifica adresa de email cu care am aplicat?

Da. Adresa de email cu care faceți prima aplicație generală în Programul Google devine automat adresa de administrator a contului dumneavoastra Google Nonprofit. Totuși, puteți modifica această adresă de admin sau să adăugați noi adrese de email care să fie administratori ai contului dumneavoastră. Puteți citi pe pagina de suport Google despre modalitatea de modificare a adresei de e email de administrator al contului Google. 

Ce costuri presupune programul Google pentru organizații nonprofit?

Programul Google pentru organizații nonprofit este gratuit pentru organizațiile neguvernamentale, conform criteriilor de eligibilitate Google.Organizația mea plătește în prezent pentru G Suite for Business – pot trece pe modului gratuit destinat organizațiilor nonprofit?

Da. Vă rugăm să urmați procedura indicata de Google pe pagina lor de suport pentru organizatii nonprofit.

 

Organizația mea utilizează deja Google AdGrants.

Vă rugăm să citiți informațiile de suport Google despre serviciile deja existente pentru organizatii.

 

De ce Asociația Techsoup România validează organizațiile pentru programul Google pentru organizații nonprofit?

Asociația Techsoup România face parte din reteaua TechSoup Global Network, care ajută organizații neguvernamentale din 236 de țări să acceseze tehnologie si training de care au nevoie pentru a-si indeplini misiunea. La nivel global, reteaua lucreaza cu peste 100 de companii si fundatii si a dezvoltat un proces de incredere de validare a organizatiilor neguvernamentale care acceseaza produsele si serviciile lor.