Microsoft pune la dispoziția organizațiilor nonprofit legal constituite, înregistrate în Programul TechSoup și eligibile, o gamă foarte variată de produse de software on-premise: suite de productivitate, sisteme de operare, software pentru servere, ce pot fi accesate fie prin Programul de Donații Microsoft și prin Programul Microsoft Discount.

Fondată în anul 1983, Microsoft Community Affairs a fost unul dintre primele programe prin care compania a investit resurse de tehnologie high-tech în sectorul nonprofit din toată lumea și care astăzi face parte din Microsoft Philanthropies. Microsoft crede că cu ajutorul tehnologiei putem face lucruri incredibile și, de aceea, în fiecare parte a lumii, încearcă să asigure tuturor o experiență de lucru cu tehnologia sigură, inovativă și diversificată.

Obiectivul Microsoft este ca cât mai multe comunități să aibă acces la tehnologie și să o utilizeze eficient în viața cotidiană. Și pentru că schimbările în bine produse de comunitățile locale determină evoluția în bine a întregii societăți, Microsoft sprijină comunitățile locale în 3 moduri strategice: prin formarea competențelor digitale, care contribuie la creșterea capacității organizațiilor și, respectiv, prin voluntariatul și implicarea colaboratorilor săi în comunitățile locale.

La 1 Aprilie 2018, Microsoft a actualizat oferta de produse precum și regulile de participare la acest Program. Prin această schimbare, Microsoft și TechSoup pot continua să asigure organizațiilor nonprofit, tehnologia de care acestea au nevoie pentru a-și îndeplini misiunea.

Ce s-a schimbat?

  • Anumite produse de software Microsoft on-premises nu mai sunt disponibile prin TechSoup ca produse donate, ci ca produse la preț redus disponibile prin Programul Microsoft Discount și pot fi în continuare accesate prin TechSoup.
  • Organizațiile eligibile nu mai sunt limitate în a solicita produse de software ca donații din maxim 10 grupuri de titlu de produs, într-un ciclu de donație de 2 ani. În schimb, organizațiile vor solicita pur și simplu până la 50 sau 25 de licențe din fiecare tip de produs disponibil ca donație și, respectiv, până la 5 licențe server ce nu folosesc licența de bază, disponibile ca donație, într-un ciclu de donație de 2 ani.

Ce nu s-a schimbat?

  • Cele mai populare produse de software Microsoft on-premises sunt în continuare disponibile organizațiilor nonprofit eligibile ca donații.
  • Cantitatea de produse alocată fiecărei organizații va fi resetată la fiecare 2 ani.
  • Toate regulile, restricțiile și criteriile de eligibilitate Microsoft rămân neschimbate.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina Microsoft Software Donation Program – Eligibility, Allotments, and Returns.

Așadar, organizațiile înregistrate în TechSoup România pot accesa produse de software Microsoft on-premise prin Programul de Donații Microsoft și prin Programul Microsoft Discount, iar resursele de învățare despre tehnologie pentru dezvoltarea competențelor digitale a angajaților și voluntarilor ce activează în aceste organizații sunt disponibile în Microsoft Digital Skills Center.

 

Politica de retur a produselor

Produsele de software Microsoft accesate prin Programul TechSoup, pot fi returnate, dar este obligatoriu ca organizația să nu fi accesat și să nu acceseze cheile de licență de pe Microsoft Volume Licensing Service Center – VLSC și să le returneze în cel mult 60 de zile de la data solicitării. Dacă doriți să returnați unul sau mai multe produse obținute prin Programul de donații Microsoft, este necesar să returnați întreaga solicitare către TechSoup România. Pentru returnarea produselor, vă rugăm sa ne trimiteți un email pe adresa support@techsoup.ro având subiectul ”Solicitare returnare produse Microsoft” și să ne furnizați următoarele informații:

  • Numele complet legal al organizației
  • Numărul de confirmare al solicitării și al facturii fiscale primite
  • Pe scurt, cauza returnării

Istoricul de solicitări din Centrul de Donații Microsoft, disponibil în contul organizației de pe www.techsoup.ro, va fi reînnoit în cel mult 8 zile lucrătoare de la data primirii solicitării returnării.

Important: Taxa de administrare achitată către TechSoup România pentru produsele solicitate prin Programul de Donații Microsoft poate fi returnată integral dacă produsele sunt returnate la cel mult 60 de zile de la primirea lor. Taxa de administrare achitată va fi returnată în contul organizației în cel mult 20 de zile lucrătoare.

Ajutor

Pentru întrebări și informații suplimentare despre cum pot fi accesate produsele de software Microsoft disponibile prin TechSoup România, ne puteți scrie pe adresa support@techsoup.ro.