Microsoft lansează Office 365 pentru organizațiile neguvernamentale

Află toate informațiile despre cum poate beneficia organizația ta neguvernamentală de Office în cloud 

Organizațiile neguvernamentale eligibile pot aplica acum la programul Microsoft Office 365 pentru ONG-uri, direct pe pagina Office 365 pentru Organizații Nonprofit.

Serviciul Office 365 a devenit disponibil pentru organizațiile neguvernamentale eligibile din peste 41 de țări, iar România se află printre țările în care este disponibil începând chiar din aceasta săptămână.

De la Acces la cel mai nou Office - fie online, fie instalat pe calculator, fie în variantele lui mobile - până la servicii de conferințe online, email profesional sau arhivare și stocare pentru documentele echipei, Office 365 este o soluție completă pentru toate nevoile de lucru ale organizației tale.

Organizațiile neguvernamentale eligibile pot primi acum atât donații, cât și produse Office 365 la preț redus - 4 planuri pentru diferite tipuri de organizații neguvernamentale anticipează nevoile de servicii de cloud ale ONG-urilor.


Cum obțineți Office 365

Orice organizație neguvernamentală înregistrată legal în România poate aplica pentru programul Office 365 pentru ONG-uri în câțiva pași simpli:

- parcurge informațiile despre opțiunile de Office 365 pentru ONG-uri și alege opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor organizației tale (mai multe despre planuri poți citi și mai jos, în articol);

- solicită un trial gratuit (“free trial”) pe pagina Microsoft Office 365 pentru ONG-uri, pe care ulterior o să îl poți transforma într-una dintre opțiunile de donație sau plan redus;

- parcurge informațiile despre ONG-uri eligibile pentru program pe pagină globală: Office 365 pentru organizații neguvernamentale și aplică pe pagina Microsoft pentru a-ți fi recunoscută eligibilitatea:

Organizațiile neguvernamentale eligibile trebuie să fie recunoscute ca organizații caritabile în România și să aibă o misiune care să deservească comunitatea locală, ce poate include (dar nu se limitează la):

 • Educație

 • Promovarea drepturilor omului

 • Protejarea mediului

 • Promovarea culturii

 • Îmbunătățirea condițiilor de viață și sprijinirea grupurilor defavorizate

 • Sprijin acordat societății civile

Dacă organizația ta este înregistrată în comunitatea TechSoup România și este eligibilă pentru donații Microsoft oferite de TechSoup, cel mai probabil este eligibilă și pentru Office 365 pentru ONG-uri. Verificarea eligibilității organizațiilor neguvernamentale se va realiza în parteneriat global alături de TechSoup Global, iar pentru România alături de TechSoup România, inclusiv pentru organizațiile care nu sunt înregistrate în comunitatea TechSoup România. Vă puteți înregistra oricând organizația în comunitatea TechSoup România, gratuit, pe pagina www.techsoup.ro/join

- dacă aplicația organizației tale a fost acceptată, vei putea beneficia imediat de planul Office 365 pentru ONG-uri ales. În cazul planurilor oferite la prețuri reduse, taxa de subscriere se achită direct către Microsoft.

Precizare: programul Office 365 pentru ONG-uri este oferit în mod direct organizațiilor neguvermentale de către Microsoft, nu prin intermediul TechSoup România.
În catalogul TechSoup România puteți găsi însă și alte produse care pot suplimenta beneficiile planului vostru de Office 365, peste 250 de produse de software pentru nevoile IT ale organizației voastre.

 

Beneficiile Office 365

Office 365 îmbunătățește toate activitățile cu care echipa ta este deja familiarizată: de la procesarea documentelor, la analiza de date, comunicare și opțiuni de productivitate. În lista de mai jos vei regăsi câteva dintre beneficiile care vin în planurile Office 365:

 • Office Web Apps: Ești în drum spre casă și realizezi că ai uitat să faci modificări într-un document important. În această situație, utilizând Office Web Apps, poți deschide, vizualiza și edita documente direct din browserul tău (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari) de pe calculatorul de acasă. Echipa ta poate utiliza Office Web Apps pe dispozitivele  proprii, oferindu-le flexibilitate în ceea ce privește munca lor și adaptarea la fiecare situație.

 • Acces email: Cu Microsoft Exchange Online, poți accesa emailul, calendarele și contactele de pe calculator, Mac, smartphone sau tablet fără a fi necesar să setezi un VPN (Virtual private network) sau să le accesezi în sistem remote de la birou. Office 365 îți oferă 25 GB de stocare a datelor din căsuța de email și posibilitate de a atașa documente de până la 25 MB fiecare.

 • Partajare documente: Poți lucra in acelasi timp cu colegii tăi, pe acelasi document, prin intermediul SharePoint Online.

 • Colaborare în High-definition: Microsoft Lync Online este un instrument care îți oferă posibilitatea de a face conferințe video, online, să trimiți mesaje instant și să suni. Cu opțiunea de high-definition (HD) pentru video conferințe, poți susține întâlnirile pe care le ai cu colegii din alte sedii sau cu voluntarii, precum și cu partenerii sau alte persoane importante pentru organizația ta. Lync Online include opțiunea a lua notițe în timp real, astfel încât să poți avea acces rapid la ideile importante pe care le-ai discutat.

 • Securitate și viață privată: Împreună cu protecția anti-spam și malware pentru email, Office 365 îți oferă posibilitatea de a securiza și dispozitivele mobile. Personalul IT poate să se ocupe de administrarea și setarea opțiunilor de securitate într-o singură consolă (un centru de administrare online). Dacă organizația ta are date sau informații cu caracter confidential, acestea vor fi protejate în cloud. Office 365 se supune reglementărilor în acest domeniu precum HIPAA, FISMA, BAA etc.

 • Suport 24/7: Dacă organizația ta nu beneficiază de suport IT, Office 365 îți pune la dispoziție personal cu pregătire avansată care te poate ghida în rezolvarea tuturor situațiilor cu care te confrunți.


Despre cum au început să folosească Office 365 organizații neguvernamentale globale puteți citi și pe pagina Office 365 pentru ONG-uri.

Despre impactul tehnologiei asupra organizațiilor neguvernamentale din România, puteți citi în poveștile de bine create de TechSoup România pentru audienta globală, aici: www.techsoupglobal.org/network/romania