Cloud Computing și organizațiile nonguvenamentale – raportul final al sondajului internațional TechSoup

By: techsoup
13 September 2012 - 10:03am

tags:  Cloud Computing

În 2012, TechSoup România, în parteneriat cu TechSoup Global, a realizat un sondaj adresat comunității nonprofit din toată lumea pentru a înțelege mai bine statusul actual al infrastructurii IT pe care o folosesc și care sunt planurile pentru adoptare tehnologiilor Cloud Computing.

Având răspunsurile a peste 10.500 de persoane din 88 de țări, TechSoup Global va utiliza rezultatele obținute în cadrul sondajului pentru a dezvolta resursele destinate organizațiilor nonguvernamentale de pretutindeni.

 

Ce rezultate am obținut?

Organizațiile nonprofit folosesc Cloud Computing. 90 % dintre respondenți au precizat faptul că utilizează diferite forme ale tehnologiei Cloud Computing, de la servicii de bază, precum cele de email și socializare până la cele mai complexe, precum cele destinate conferințelor web sau gestionarea bazei de date.

Există bariere. Sondajul pe care l-am realizat a relevant faptul că lipsa de cunoștințe este cea mai mare barieră în adoptarea tehnologiilor Cloud Computing, fiind o limitare pe care au indicat-o 86 % dintre cei care au răspuns la sondaj. Lipsa cunoștințelor a fost constant menționată de organizații din diferite țări și de diferite mărimi ca fiind o barieră în adoptarea Cloud Computing.

 

Sondajul a arătat că:

  • 79% din organizațiile nonprofit consideră ca fiind cel mai mare avantaj al adoptării Cloud este  legat de modul de administrare, fiind urmat de costuri scăzute și creșterea posibilității de colaborare și parteneriat.
  • 53 % dintre organizațiile nonguvernamentale care au răspuns la acest plănuiesc să mute o mare parte a insfrastructurii pe sisteme și servicii bazate pe Cloud în următorii ani

Care este situația celorlalte organizații nonprofit? În raportul pe care l-am realizat am separat aplicațiile Cloud pe care le folosesc în prezent organizațiile de cele pe care doresc să le adopte, atât la nivel regional, cât și global. Dacă vă întrebați ce instrumente Cloud Computing folosesc colegii din alte organizații, raportul nostru le prezintă întocmai.

Și asta nu este tot! Raportul prezintă principalele concepte-cheie pe care le-am identificat cu privire la Cloud Computing. De asemenea, veți descoperi care este percepția globală despre Cloud Computing, ce avantaje și ce provocări întâmpină organizațiile nonprofit și care este statusul actual al organizațiilor din diferite țări.

 

Raportul complet, sumarul și raportul pe țară pot fi descărcate aici.

 

De ce am realizat acest sondaj?

Atunci când am lansat sondajul, am avut în vedere trei obiective:

  • Să identificăm cum folosesc organizațiile nonprofit Cloud Computing în prezent
  • Să identificăm barierele/limitele și avantajele utilizării Cloud Computing
  • Să înțelegem mai bine cum își propun organizațiile nonprofit să adopte tehnologiile Cloud

 

Sperăm că înțelegerea perspectivei organizațiilor nonprofit cu privire la Cloud Computing nu doar că va oferi detalii de interes pentru organizațiile interesate, dar va veni și în sprijinul tuturor celor interesați astfel încât să poată lua decizii pe baza unor informații valide și de actualitate.