Office 2019 Download Guide

Cum se descarcă și instalează Produsele Microsoft Office 2019 obținute prin TechSoup România Romania

Aflați informații despre noul proces de activare a produselor Microsoft Office 2019

Începând cu ediția 2019, Microsoft a modificat procesul prin care licențele de volum de tip Office, precum suita de productivitate, dar și aplicațiile individuale Visio și Project, pot fi descărcate și instalate. Spre deosebire de edițiile anterioare de Office care se obțineau prin licențiere în volum, produsele Office 2019 nu NU mai pot fi descărcate direct prin Centrul de Servicii de Licențiere în de Volum (VLSC).

În cazul în care ați solicitat deja un produs Office 2019 prin TechSoup România Romania și ați primit un email din partea VLSC prin care ați fost notificat/ă cu privire la faptul că acordul dumneavoastră de licențiere este pregătit pentru a fi acceptat, puteți folosi instrucțiunile primite pentru a vă obține produsul. În cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru a vă actualiza produsul la Office 2019, puteți beneficia de suport din partea TechSoup România Romania la un preț redus.

Urmați instrucțiunile în funcție de sistemul de operare pe care urmează să îl folosiți.

Instrucțiuni de descărcare și instalare Office 2019 în Windows

Începând cu Office 2019, toate produsele Office pentru Windows care sunt disponibile prin licențiere în de volum, utilizează tehnologia Click-to-Run în locul tehnologiei tradiționale Windows Installer. Pentru a instala versiunile Office 2019 licentiate în volum utilizatorilor organizației dvs., veți trebuie să utilizați Office Deployment Tool (ODT).

Pentru a descărca produsele Office 2019, veți avea nevoie de o conexiune de internet cu bandă largă, cu viteze de descărcare de cel puțin 20 Mbps. Vă rugăm să luați în considerare faptul că produsele Office 2019 rulează pe Windows 10 și nu vor funcționa pe versiuni mai vechi ale Windows.

Pasul unu: Înregistrați-vă la în VLSC și acceptați termenii Aacordului de software licențiere

În cazul în care nu ați făcut-o până acum, înregistrați-vă la în VLSC și acceptați Aacordul de licențiere software pentru produsele Office 2019 pe care le-ați solicitat, prin parcurgerea doar a pașilor unu și doi din ghidul de începere rapidăutilizare VLSC.

Pasul doi: Obțineți cheia dumneavoastră de produs Office 2019 de ladin VLSC

 1. Autentificați-vă la pe VLSC.
 2. Selectați butonul Downloads and Keys .
 3. Căutați produsul dumneavoastră Office 2019 în listă și faceți click pe link-ul Key.
 4. În tabelul de sub denumirea produsului veți găsi cheia produsului dumneavoastră, în coloana denumită Key. Coloana denumită Type pentru această cheie trebuie să conțină MAK, nu KMS.
  • Produsele Office au chei de instalare separate pentru funcțiile online, ca de exemplu în cazul aplicațiilor web. Aceste chei nu sunt aceleași cu cheile de produs MAK și nu pot fi utilizate pentru activarea de volum a produselor desktop.
   În tabelul de sub denumirea produsului veți găsi cheia produsului dumneavoastră, în coloana denumită Key. Coloana denumită Type pentru această cheie trebuie să conțină MAK, nu KMS.
 5. Copiați cheia individuală a produsului din acest tabel într-un program de tipul Notepad-ului sau faceți click pe Export all keys: CSV, opțiune plasată chiar deasupra listei de produse, pentru a descărca o listă de chei în format de valori separate prin virgulă (listă ce poate fi accesată cu Excel). Această listă conține toate cheile de licențe de volum asociate cu acordurile din profilul dumneavoastră VLSC.

Pasul trei: Descărcați Office Deployment Tool (ODT)

 1. Descărcați Office Deployment Tool de la Microsoft.
 2. După finalizarea descărcării, deschideți fișierul și urmați instrucțiunile pentru extragerea conținutului într-un folder ales de către dumneavoastră.
 3. După finalizarea acestei operațiuni, ar trebui să aveți un fișier denumit setup.exe și câteva fișiere de tipul "configuration" care conțin la final .xml. Ștergeți fișierele .xml. Trebuie să păstrați doar fișierul setup.exe.

Pasul patru: Descărcați și pregătiți fișierele de configurare

Descărcați fișierele de configurare de care aveți nevoie din tabelul de mai jos prin clic dreapta pe link-ul fișierului de care aveți nevoie, selectând Save link as … și salvând fișierul în același folder în care ați salvat fișierul setup.exe la din pasul anterior.

Aflați dacă aveți nevoie de versiune de 32-bit sau 64-bit.

În continuare, urmați instrucțiunile de mai jos și adăugați cheia de produs pe care ați obținut-o de ladin contul organizației din VLSC la pasul doi în fișierul de configuraredescris mai sus.

 1. Faceți clic dreapta pe fișierul de configurare și selectați Edit pentru a deschide fișierul în Notepad.
 2. Căutați următorul string în fișierul de configurare:
  • PIDKEY="#####-#####-#####-#####-#####"
  Look for the following string of text in the configuration file: PIDKEY="#####-#####-#####-#####-#####"
 3. În acest string, înlocuiți #####-#####-#####-#####-##### cu cheia dumneavoastră de activare MAK prin copierea și lipirea cheii din fișierul în care ați salvat-o. Ghinlimelele trebuie păstrate înainte și după cheie.
 4. Salvați fișierul și închideți-l.

În cazul în care ați solicitat mai multe tipuri de produse Office, va fi necesară editarea fișierului de configurare și adăugarea unei chei diferite pentru fiecare produs pentru care ați primit o licență.

Dacă aveți nevoie de personalizări adiționale pentru implementările dumneavoastră și aveți experiență în domeniui IT, puteți utiliza instrumentul Microsoft Office Customization Tool pentru a crea propriile dumneavoastră fișiere de configurare.

Pasul cinci: Descărcați și instalați produsele dumneavoastră

Vă rugăm să luați în considerare faptul că versiunile anterioare de Office vor fi dezinstalate atunci când instalați produsele Office 2019, astfel, asigurați-vă că ați salvat și închis toate aplicațiile Office care rulează.

 1. Accesați folder-ul în care ați salvat fișierul setup.exe și fișierele de configurare.
 2. Pentru a vă pregăti pentru următorul pas, va trebui să copiați denumirea fișierului de configurare pentru produsul pe care doriți să îl instalați. Pentru a face acest lucru, faceți click dreapta pe fișierul de configurare, selectați Rename, și apăsați Ctrl+C pentru a copia denumirea fișierului. Apoi, faceți click undeva în folder pentru a deselecta fișierul fără a-i modifica denumirea.
 3. Următorul pas se efectuează prin utilizarea Command Prompt, care este o interfață Windows bazată pe linii de comandă. Pentru a deschide Command Prompt, țineți butonul Shift apăsat, faceti click dreapta undeva în interiorul folderului în care se află setup.exe și fișierele de configurare și selectați Open command window here.
   faceti apăsați click dreapta undeva în interiorul folderului în care se află setup.exe și fișierele de configurare și selectați Open command window here.
 4. Introduceți următoarele informații în Command Prompt, dar înlocuiți "configuration.xml" cu denumirea fișierului de configurare pe care l-ați copiat prin click dreapta și selectarea opțiunii Paste în Command Prompt:
  • setup /download configuration.xml
  • Atunci când lipiți denumirea fișierului de configurare, asigurați-vă că adăugați .xml în cazul în care acesta nu este prezent deja.
  Introduceți informațiile fișierului de configurare în Command Prompt
 5. Ecranul nu va afișa nimic, dar produsul dumneavoastră se va descărca în fundal. Fișierul care se descarcă este mare, astfel finalizarea descărcării poate dura o perioadă mai îndelungată de timp. După finalizarea descărcării, veți reveni la Command Prompt.
 6. După finalizarea descărcării, produsul poate fi instalat. Introduceți următoarele în Command Prompt și înlocuiți încă o dată "configuration.xml" cu denumirea fișierului de configurare pe care l-ați copiat prin click dreapta și selectarea opțiunii Paste:
  • setup /configure configuration.xml
  • Din nou, asigurați-vă că denumirea fișierului de configurare se termină cu .xml
 7. După încheierea instalării, veți reveni la Command Prompt. Închideți Command Prompt și reveniți la desktop. Produsele dumneavoastră Office 2019 sunt instalate și pregătite pentru utilizare.

Dacă aveți nevoie de personalizarea instalării sau aveți nevoie de instrucțiuni mai detaliate, puteți accesa ghidul de implementare Office 2019 pentru profesioniștii IT.

, oferit de Microsoft.

Dacă aveți nevoie de personalizarea instalării sau aveți nevoie de instrucțiuni mai detaliate, puteți accesa ghidul de implementare Office 2019 pentru profesioniștii IT, oferit de Microsoft .

macOS Instrucțiuni de descărcare și instalare pentru Office 2019

În cazul produselor Office 2019 pentru Mac, nu există posibilitatea de descărcare directă a fișierelor de instalare dine la VLSC. În schimb, veți descărca un instrument de activare denumit Volume License (VL) Serializer de la VLSC și apoi veți descărca separat fișierele de instalare Office prin intermediul Office Content Delivery Network (CDN).

Instrucțiunile legate de parcurgerea tuturor pașilor pentru fiecare produs Office 2019 destinat sistemelor Mac sunt furnizate în VLSC la butonul Downloads and Keys. Introducem aici aceleași instrucțiuni, oferind mai multe detalii pentru organizațiile care necesită mai multăau nevoie de asistență.

Pasul unu: Înregistrați-vă la în VLSC și acceptați termenii Aacordului de licențiere de software

În cazul în care nu ați făcut-o până acum, înregistrați-vă la VLSC și acceptați acordul de licențiere software pentru produsele Office 2019 pe care le-ați solicitat, prin parcurgerea doar a pașilor unu și doi din ghidul de începere rapidăutilizare VLSC.

Pasul doi: Descărcați și instalați Volume License Serializer

 1. Autentificați-vă la VLSC.
 2. Selectați butonul Downloads and keys.
 3. Căutați produsul dumneavoastră Office 2019 pentru Mac și faceți click pe linkl-ul de Download k.
 4. Faceți click pe butonul Continue din partea de jos a ferestrei.
 5. Faceți Dați click pe pictograma de descărcare (cerc cu o săgeată în jos) pentru a descărca fișierul Volume License Serializer .iso .
 6. După finalizarea descărcării, deschideți fișierul .iso pentru a extrage pachetul Volume License Serializer.
 7. Rulați fișierul pachetului Volume License Serializer pe fiecare calculator pe care instalați un Office 2019 cu licență de volum .

În cazul în care ați solicitat mai multe produse Office 2019 pentru Mac, va trebui să repetați această procedură în cazul fiecărui produspentru fiecare produs (calculator).

Vă sugerăm să rulați Volume License Serializer înainte de instalarea produselor Office 2019 pentru Mac din următorul pas, dar, dfacă doriți, puteți rula Serializer și ulterior.

Pasul trei: Descărcați și instalați produsele dumneavoastră

Link-urile pentru descărcarea produselor Office 2019 pentru Mac de la Office CDN ar trebui să fie incluse în intrucțiunile care apar atunci când faceți click pe link-ul Download pentru fiecare produs diîn VLSC.

Oricum, puteți găsi link-urile de descărcare pentru pachetul Office 2019 și aplicațiile individuale direct pe site-ul Microsoft.

În cazul pachetului Office 2019 pentru Mac, puteți alege sau refuza instalarea Microsoft Teams (platforma de comunicare a Microsoft). După descărcarea pachetului de instalare, deschideți-l și urmați instrucțiunile de instalare furnizate.

Dacă aveți nevoie de personalizarea instalării sau aveți nevoie de instrucțiuni mai detaliate, puteți accesa Ghidul de implementare Office pentru Mac pentru profesioniștii IT oferit de Microsoft