How to Renew Your Backup Exec Licensing

Veritas oferă organizațiilor nonprofit eligibile în Programul TechSoup licențe perpetue pentru produsul de software Backup Exec. Organizația dumneavoastră va putea folosi pe viață licența perpetuă Veritas care nu va expira niciodată, însă va trebui să urmați câțiva pași pentru a continua să folosiți Backup Exec după primul an.

În fiecare an după anul inițial, va trebui să generați o nouă cheie de licență pe site-ul Veritas. Apoi veți instala cheia pe serverul dumneavoastră Backup Exec.

Aceste instrucțiuni sunt destinate doar organizațiilor care au primit o donație Backup Exec prin intermediul Programului TechSoup România și care doresc să continue să utilizeze produsul după primul an (primele 12 luni).

Pasul Unu: Generați o nouă cheie de licență

 1. Intrați pe site-ul Suport Veritas și dați click pe Licențiere în meniul din partea de sus a paginii.
 2. Intrați în Contul dvs. Veritas.
  Pagina Entitlements vă va afișa produsele solicitate după ID-ul de deținere.
 3. Găsiți Backup Exec în lista de produse deținute și dați click pe iconița cu cheie key icon de sub coloana Acțiuni din partea dreaptă a paginii.
  Find Backup Exec in the list of entitlements and click the key icon under the Actions column on the right side of the page.
 4. Pe pagina Generați Cheie de Licență, confirmați că ați selectat Backup Exec 20.0 sau o versiune mai nouă și dați click pe Generați.
 5. Pe pagina Cheie Generată, dați click pe iconița de salvare save icon de sub coloana Acțiuni din partea dreaptă a paginii pentru a descărca fișierul cu cheia de licență (.SLF).
  On the Generated Key page, click the save icon under the Actions column on the right side of the page to download the license key file (.SLF).

Pasul Doi: Instalați noua cheie de licență

 1. Deschideți Backup Exec și selectați Instalare și Licențiere > Instalați Funcții și Licențe pe acest Server Backup Exec din meniul software-ului.
  Va apărea ghidul de instalare a licenței și vă va fi afișată licența expirată.
  The license installation wizard appears and shows your expired license.
 2. Dați click pe Importați Fișierul de Licență și selectați fișierul cu cheia de licență (.SLF) pe care l-ați descărcat în prima parte a instrucțiunilor. Apoi dați click pe Deschideți pentru a adăuga fișierul.
 3. Asigurați-vă că Data Începerii și Data Finalizării licenței dumneavoastră au fost actualizate și dați click pe Înainte.
 4. Pe pagina Verificare Licențe, asigurați-vă că apare Backup Exec Nedestinat Vânzării (Not For Sale – NFS) și dați click pe Înainte.
 5. Pe pagina Configurare Funcții, asigurați-vă că funcțiile pe care doriți să le folosiți sunt în continuare selectate și dați click pe Înainte pentru a finaliza instalarea cheii de licență.

După finalizarea instalării, puteți continua să folosiți Backup Exec timp de încă un an, după care va trebui să generați și să instalați o cheie nouă.

Erori și probleme

Dacă urmați pașii de mai sus și observați că nu a fost aplicată cheia dvs. de licență, urmați aceste instrucțiuni suplimentare pentru a șterge și reinstala cheia.

 1. Deschideți Backup Exec și selectați Configurare și Setări > Servicii Backup Exec.
 2. Opriți toate serviciile Backup Exec.
 3. După ce serviciile sunt oprite, folosiți Windows Explorer pentru a naviga la dosarul cu licențele Backup Exec pentru versiunea dvs. Backup Exec. Adresa găsită ar trebui să fie similară cu C:\ProgramData\Veritas Shared\Licenses\Backup Exec\20.0.
 4. Ștergeți fișierul cu cheia de licență .SLF pe care l-ați importat atunci când ați instalat noua dvs. cheie de licență.
 5. Reporniți serviciile Backup Exec și urmați toate instrucțiunile din "Pasul Doi: Instalați noua cheie de licență" pentru a instala din nou cheia.