Cea mai nouă versiune a Adobe PDF – Adobe Acrobat Pro XI - disponibilă în catalogul TechSoup România

By: techsoup
13 November 2012 - 12:28pm

Adobe Acrobat Pro XI, cea mai nouă versiune de Adobe PDF, este de acum disponbilă și în catalogul online al TechSoup România. Organizațiile nonguvernamentale eligibile pot solicita fie varianta pentru Windows , fie cea pentru Mac prin intermediul Programului de donații TechSoup România. 

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu documentele PDF, iar dacă nu utilizați Acrobat, probabil ați folosit cel puțin o dată programul gratuit Adobe Reader   pentru a vizualiza un PDF pe care altcineva l-a creat. Caracteristica principală a  Acrobat este că vă permite să creați documente PDF dintr-o varietate de fișiere sursă, nefiind însă singura utilizare. Iată ce puteți face cu noua versiune Adobe Acrobat Pro XI:

http://translate.google.com/toolkit/images/cleardot.gifhttp://translate.google.com/toolkit/images/cleardot.gifhttp://translate.google.com/toolkit/images/cleardot.gif

  • Creați PDF-uri din alte aplicații: Cu Adobe Acrobat Pro XI puteți să creați fișiere PDF din orice aplicație care poate imprima, cu precădere din programele Microsoft Office. Acest lucru facilitează schimbul de informații cu privire la orice platforme care ar putea fi utilizate de către părțile interesate, mai ales că PDF-uri sunt unul dintre formatele de fișier cele mai utilizate pe scară largă.

  • Convertiți în Word, Excel și PowerPoint: Puteți, de asemenea, să primiți PDF-uri de la partenerii și colaboratorii dvs, cum ar fi, de exemplu, un raport de finanțare. Acrobat Pro XI vă permite să convertiți conținutul din fișierul PDF într-un document Word, foaie de calcul Excel sau prezentare PowerPoint.

  • Combină fișierele într-un PDF: Aveți posibilitatea să îmbinați mai multe tipuri de fișiere - cum ar fi documente, foi de calcul, e-mailuri și imagini - într-un singur PDF, astfel încât puteți trimite mult mai repede și mai ușor fișierele dvs. Pentru proiecte profesionale, cum ar fi un raport anual în format electronic, aveți posibilitatea să combinați mai multe tipuri de fișiere (inclusiv video) într-un portofoliu PDF. Acestea ar putea include imagini de la un eveniment, foi de calcul și grafice financiare și fișiere multimedia pentru testimoniale ale beneficiarilor.

  • Editați textul sau imaginile direct într-un PDF: instrumentele de editare din Acrobat XI au fost îmbunătățite, astfel încât să puteți adăuga sau elimina paragrafe întregi sau să înlocuiți imagini direct din Acrobat, fără a fi necesar să refaceți întregul PDF. Edward Mendelson de PCMag.com spune în articolul său de revizuire software-ului : "Dacă faceți click pe o pictogramă cu semnul plus de lângă tabul de Formatare din meniul Editare, veți avea acces la controalele tipografice detaliate asupra kerning-ului* și a spațierii, la fel ca în cazul altor produse Adobe de grafică și layout. Veți obține aceleași efecte asupra imaginii.Faceți click dreapta pe o imagine și meniul de opțiuni o să vă ofere posibilitatea să rotiți imaginea, plus o opțiune pentru a înlocui imaginea în întregime. "

  • Documente securizate: Dacă nu doriți ca cineva să copieze și să utilizeze informații dintr-un PDF, aveți posibilitatea să specificați acest lucru în momentul creării unui document în Acrobat Pro XI (sau puteți face o copie și să menționați la editarea conținutului ca fiind protejat de o parolă ). Pentru un nivel mai ridicat de securitate, puteți alege să criptați fișierul cu caracteristicile sale de securitate built-in.Puteți semna, de asemenea, documentele cu semnăturile digitale pentru a fi la curent cu cititorii și cu diferite aprobări de modificare.Dacă sunt documentele dvs sunt reglementate prin HIPAA, caracteristicile de securitate din Acrobat Pro XI pot ajuta la îndeplinirea "Cerințelor tehnice" în conformitate cu cerințele HIPAA.

  • Scanare în PDF și OCR: Dacă aveți mormane de documente care trebuie să fie arhivate, Acrobat Pro XI vă permite să scanați în PDF și, în același timp utilizați recunoașterea optică a caracterelor (OCR), astfel încât textul în aceste fișiere să poată fi căutat. Pentru mulți dintre noi, cu organizații care au început înainte de tehnologiile din ziua de azi, acest lucru poate fi de ajutor pentru a stoca digital o muncă pe care ați realizat-o în trecut și va putea fi mai ușor de lucrat cu toate documentele pe viitor.
  • Creați formulare PDF și web: Puteți crea formate de documente profesionale pentru evenimente, înregistrări ale salariaților, activități ale beneficiarilor, program de lucru pentru pentru organizație sau evaluările de performanță. În timp ce formularele de pe web și sondaje sunt, de asemenea, populare, pot exista motive programatice sau de confidențialitate referitoare la ce fișiere sunt mai potrivite pentru astfel de utilizări.Adobe Acrobat XI poate converti documente Word sau Excel în forme completabile, iar funcționalitatea Tracker Form vă permite să colectați date și să faceți un export pentru analize suplimentare.Dacă doriți, pot fi, de asemenea, create și formulare online, pe bază de abonament la serviciul FormsCentral, permițându-vă să faceți legătura între formularele online, la fel ca în cazul uneui sondaj on-line standard.