Noul Office, Office Web Apps si Office 365

By: Asociatia TechSoup
27 February 2013 - 5:13pm

Microsoft Office este mai bun ca niciodată, oferind trei opțiuni distincte pentru suita sa de produse: noua versiune Microsoft Office, Microsoft Office 365 și Microsoft Office Web Apps.

Ce mai recentă versiune de Office, disponibilă și pentru organizațiile nonguvernamentale prin intermediul Programului de donații TechSoup România, este versiunea destinată instalării pe desktop. Office 365, pe de altă parte, este opțiunea Microsoft prin intermediul cărei te poți abona online și poți beneficia atât de varianta online, cât și pentru cea de desktop. Nu în ultimul rând, Microsoft Office Web Apps este o versiune gratuită, accesibilă din browser.

 

Office Web Apps

Microsoft Office Web Apps este o versiune gratuită, cu aplicații ce pot fi accesate online prin intermediul Microsoft SkyDrive, serviciul Microsoft de stocare în cloud. Astfel, Microsoft Office Web Apps oferă posibilitatea utilizatorului de a folosi online Word, Excel, PowerPoint, OneNote și Outlook. Pentru a putea utiliza Office Web Apps este necesar doar să te loghezi în contul de Windows Live. Cât timp folosești un broswer care este compatibil cu ultimele versiuni de internet Explorer, Firefox, Safari și Chrome, poți utiliza Office Web Apps pentru a vizualiza și pentru a edita fișiere pe device-uri pe care nu este instalată suita Office. De asemenea, se pot crea noi documente în browser și pot fi salvate pe SkyDrive.  Office Web Apps 2013 are noi opțiuni și o interfață nouă, complementară sistemului Windows 8 și noii versiuni de Office. 

Deși Office Web Apps poate fi utilizat cu ușurință pentru crearea documentelor și lucrul pe diferite tipuri de documente, pentru a realiza activități de birou este indicat să utilizezi și o suită Office  instalată pe desktop. De exemplu, în varianta Office Web Apps a Word, poți edita și lucra utilizând doar câteva funcții de bază. Versiunea Office Web Apps este cel mai bine utilizată dacă vine în completarea noii versiuni de Office (sau versiuni anterioare ale suitei) sau utilizată împreună cu  abonamentul la Office 365. 

Atât Office Standard 2013, cât și Office Professional Plus 2013 au inclus SkyDrive Pro, pe care îl poți folosi pentru a salva și utiliza fișierele din Office Web Apps sau din versiunea de desktop a Microsoft Office. SkyDrive Pro poate fi utilizat și împreună cu recentele versiuni ale SharePoint Online și SharePoint 2013. Fiecare utilizator de  SkyDrive Pro beneficiază de un spațiu de stocare de 7 GB. Mai multe informații puteți citi aici: TechNet despre SkyDrive Pro

Office (Versiunea destinată instalării pe desktop)

Deși cea mai nouă versiune de Office este realizată pentru a fi instalată pe Desktop, aceasta este conectată la SkyDrive. Poți începe să lucrezi pe un document pe un device (de exemplu, computerul de serviciu) și să continui editarea acestuia pe un alt device (cum ar fi tableta de acasă), care are Office instalat. Microsoft Office îți va permite să salvezi și locația exactă de lucru (de exemplu, slideul pe care lucrai înainte de a închide documentul).

Office este disponibil prin intermediul TechSoup România pentru organizațiile nonguvernamentale eligibile. Acesta poate fi instalat pe deviceuri care au instalat un sistem de operare Windows 7 sau Windows 8. Mai multe informații despre noul Office puteți afla și din articolul acesta: link www.techsoup.ro

Office 365

Office 365 este un serviciu hibrid al Microsoft, care permite utilizarea suitei Office atât pe desktop, cât și online. În funcție de nevoile pe care le ai, Office 365 poate include  un abonament la suita Office pentru Desktop, care să completeze produsele Microsoft Server (precum Exchange, SharePoint sau Lync), ce pot fi accesate prin intermediul Internetului. Office Web Apps sunt incluse în cele mai multe dintre versiunile Office 365, dar capacitatea de stocare depinde de planul de  abonare ales. Poți folosi serviciile online Office 365 cu mai multe versiuni de Office. Puteți citi mai multe despre cerințele de sistem pentru Office 365 aici

Dacă organizația ta nu este eligibilă pentru a primi o donație prin Programul de donații TechSoup România, Office 365 poate fi o alternativă. Puteți alege Office 365 chiar dacă organizația utilizează sisteme de operare Windows Vista sau XP însă îți recomandăm să faci un upgrade la Windows 7 sau Windows 8 cât de curând posibil, dat fiind faptul că începând cu ianuarie 2014 nu va mai fi oferită asistență pentru aceste sisteme operare.

Pentru a citi mai multe despe Office 365, inclusiv despre caracteristici și prețuri, puteți vizita pagina Microsoft  dedicată Office 365. Ținând cont de dimensiunea echipei, a programelor pe care le utilizează și a nevoilor pe care le au utilizatorii, veți putea alege varianta potrivită de Office pentru organizație.