Microsoft 365 prin Microsoft for Nonprofits

Programul Office 365 Nonprofit - Office 365 pentru ONG - este disponibil pentru organizațiile neguvernamentale eligibile din România și Republica Moldova, care aplică direct pe pagina Office 365 pentru ONG-uri a Microsoft.

 

Cine poate primi Office 365 pentru ONG-uri?

Pot aplica la programul Office 365 pentru ONG organizațiile neguvernamentale legal constituite în România și Republica Moldova.

Eligibilitatea se stabilește prin analiza documentelor statutare și constitutive ale organizației, în funcție de profilul de activitate al organizației și politicile de donație și responsabilitate socială ale Microsoft. Criteriile de eligibilitate Microsoft pot fi consultate aici: eligibilitate pentru Office 365 pentru ONG-uri.

 

Ce este Office 365 pentru ONG?

Office 365 pentru ONG este o soluție completă de productivitate în cloud pentru organizația ta. Cu acest program poți avea acces la: adrese de e-mail pe domeniu propriu și sistem profesional de management de e-mailuri, soluții de conferințe online cu voluntarii, sisteme de colaborare online pe documente și posibilitatea de a coordona echipe care lucrează pe un anume proiect în sarcini de lucru, totul de oriunde și indiferent de sistemul de operare sau de dispozitivul utilizat.

Este un instrument de lucru care profesionalizează și crește eficiența și capacitatea echipei organizației de a lucra împreună pe proiecte, de oriunde. 

5 planuri sunt disponibile pentru organizațiile eligibile, dintre care 2 sunt donate integral de Microsoft. Planurile disponibile 100% gratuit sunt planuri de tip enterprise sau profesionale și nu conțin și suita locală de productivitate Office.

Află totul despre planurile disponibile și cum poți crește productivitatea organizației tale aici: despre Office 365 pentru ONG-uri.

 

Ce planuri de Office 365 pentru ONG-uri sunt disponibile?

Sunt disponibile planuri de tip Business de până la 300 de utilizatori sau planuri de tip Enterprise cu număr nelimitat de utilizatori.

Fiecare dintre aceste planuri vine într-o variantă donată complet și o alta cu o reducere consistentă față de prețul de piață. Diferența fundamentală între planurile donate și cele reduse este includerea suitei de Office locale în planuri: cele donate vin fără suită locală de programe Office, cele reduse au incluse și suita de Office.

Detalii despre ce conține fiecare plan de Office 365 sunt disponibile aici: planuri Office 365 pentru ONG-uri

 

Ce plan să aleg pentru organizația mea?

Dacă ai o organizație cu un număr mic sau mediu de angajați și/sau voluntari, poți alege din planurile Business Essentials pentru ONG de până la 300 de utilizatori.

Dacă organizația ta lucrează cu numeroși voluntari și dorești să le oferi acces la documente și să colaborezi împreună cu ei în proiecte, îți recomandăm planurile Enterprise.

 

Ce pot să fac cu Office 365 pentru ONG?

Office 365 este o soluție completă de productivitate care te poate ajuta să ușurezi foarte mult munca de coordonare a echipei tale și să te prezinți public într-un mod profesionist, astfel încât să crească încrederea susținătorilor în munca organizației tale.

Office 365 îți permite să ai:

- adrese de e-mail profesionale pentru organizația ta, administrate profesionale, de tipul nume.voluntar@organizatiamea.ro

- sistem de conferințe online, astfel încât să poți vorbi cu voluntarii sau echipa ta, oriunde de oriunde

- spațiu de arhivare în cloud pentru documentele tale și pentru documentele proiectelor organizației tale - acces de oriunde, pe orice dispozitiv mobil sau computer, indiferent de sistemul de operare

- spațiu de colaborare pe documente, astfel încât să lucrezi mai integrat cu echipa ta de proiect

- posibilitatea de a crea site-uri interne pentru echipele de proiect, astfel încât echipa ta de proiect să aibă la un loc termene limită, sarcini și documente esențiale pentru acele proiecte 

Iar dacă vrei să treci la etapa urmatoare în dezvoltarea organizației tale, poți explora planuri suplimentare de soluții online de project management sau de customer relationship management, la costuri reduse pentru ONG-uri.

 

Cum activez programul de Office 365 pentru ONG-uri?

 

Poți activa programul Office 365 pentru ONG-ul tău în 2 pași simpli:

- citește instrucțiunile de activare și beneficiile fiecărui plan Office 365 prezentat: instructiuni de activare si beneficii Office 365 pentru ONG

- înregistrează organizația în portalul Microsoft Nonprofit: nonprofit.microsoft.com/register

 

Important: Pentru a putea beneficia și activa Office 365 pentru ONG-uri este obligatoriu ca organizația să dețină un domeniu de internet propriu, de exemplu www.organizatiamea.ro - acest domeniu nu trebuie să fie încă activ sau să aibă informații pe el, dar este necesară existența lui pentru a putea beneficia de servicii ca emailuri profesionale sau useri de sisteme de conferințe online.

 

Cât durează activarea și ce presupune?

Dacă organizația ta este deja validată de TechSoup, aplicația la Office 365 este procesată rapid. Vei putea vizualiza în secțiunea de administrare din contul organizației, serviciile disponibile pentru organizația ta.

Dacă organizația nu a fost validată de TechSoup, atunci vei primi prin email, pe adresa utilizatorului care a înregistrat organizația în portalul Microsoft, lista documentelor statutare necesare pentru validare: statutul organizației, semnat de fondatori, certificatul fiscal, extrasul din Registrul special al asociațiilor și fundațiilor și/sau hotărârea judecătorească de înființare, precum și o scurtă prezentare a proiectelor organizației.

Procesul de validare poate dura până la 20 de zile lucrătoare. Ulterior validării organizației, vei primi direct din partea Microsoft un mesaj pe adresa de contact furnizată în formularul de înscriere în care ți se va confirma validarea.

 

Cum trec de la serviciul de trial la activarea Office 365 pe care mi-o doresc?

În interfața de administrare a Office 365, accesează secțiunea "Purchase services" și caută în lista de produse planul potrivit pentru organizația ta, adaugă-l în coș, apoi finalizează comanda - abia din acel moment, planul respectiv se va activa pentru organizația ta. 

 

Câți utilizatori pot avea?

Depinde de plan - până la 300 de utilizatori în planurile Business sau nelimitat în planurile Enterprise. Nu trebuie să îi activezi pe toți la început - poți să revii și să suplimentezi numărul de utilizatori în funcție de nevoi ORICÂND, urmând aceeași pași ca alegerea planului de Office 365.

 

Ce costuri presupune acest serviciu? 

Pentru planurile donate, costurile sunt 0. Vi se vor solicita date de card în timpul procesului de selectare a unui plan, chiar dacă accesați un plan donat. Pentru planurile donate, facturile emise vor avea valoarea 0. Pentru planurile cu reducere, costurile vor fi detaliate în factură. 

 

Am nevoie de suita de Office, dar nu îmi permit costurile lunare per utilizator ale planurilor. Cum pot să am totuși și Office pentru organizația mea la costuri mai reduse?

Pentru ONG-urile din România, înregistrate și eligibile în Programul TechSoup România, îți recomandăm să alegi un plan donat Office 365 și să accesezi produsele Office de care ai nevoie prin TechSoup România. Poți căuta în secțiunea Produse de Software pe www.techsoup.ro ce produse Office sunt disponibile și potrivite pentru organizația ta.

Important: Programul și produsele de software dedicate organizațiilor neguvernamentale din Republica Moldova sunt disponibile pe https://moldova.techsoup.global/product-catalog

 

Există și alte servicii cloud, integrate în Office 365, care pot fi folosite de către ONG-uri?

Da. Alături de planul donat de Office 365, poți solicita din panoul de admin Office 365 și alte servicii cloud, utile în activitățile organizației. Aceste servicii sunt disponibile pentru ONG-uri fie gratuit pentru planurile donate, fie sub formă de discount pentru planurile de tip Enterprise. Informatii despre aceste produse gasești în descrierea planurilor tarifare disponibilă în portalul Microsoft for Nonprofits.

Pentru informații complete despre Microsoft for Nonprofits îți recomandăm să vizitezi și https://www.microsoft.com/en-us/nonprofits/faq