Microsoft Office 365 Nonprofit

Microsoft ofera direct programul Office 365 pentru ONG-uri tuturor organizatiilor eligibile Microsoft


Programul Office 365 pentru ONG-uri este disponibil pentru organizatiile neguvenamentale eligibile din Romania si Republica Moldova care aplica direct pe pagina Office 365 pentru ONG-uri a Microsoft.

 

Cine poate primi Office 365 pentru ONG-uri?

Pot aplica la programul Office 365 pentru ONG-uri organizatiile neguvernamentale legal constituite in Romania si Republica Moldova.

Eligibilitatea se stabileste prin analiza documentele statutare si constitutive ale organizatiei, in functie de profilul de activitate al organizatiei si politicile de donatie si responsabilitate sociala ale Microsoft. Criteriile de eligibilitate Microsoft pot fi consultate aici: eligibilitate pentru Office 365 pentru ONG-uri

Ce este Office 365 pentru ONG?

Office 365 pentru ONG-uri este o solutie completa de productivitate in cloud pentru organizatia dumneavoastra. Cu acest program puteti avea acces la: adrese de e-mail pe domeniu propriu si sistem profesional de management de e-mailuri, solutii de conferinte online cu voluntarii, sisteme de colaborare online pe documente si posibilitatea de a coordona echipe care lucreaza pe un anume proiect in sarcini de lucru, totul de oriunde si indiferent de sistemul de operare sau de dispozitivul utilizat.

Este un instrument de lucru care profesionalizeaza si creste eficienta si capacitatea echipei organizatiei de a lucra impreuna pe proiecte, de oriunde. 

4 planuri sunt disponibile pentru organizatiile eligibile, dintre care 2 sunt donate integral de Microsoft. Planurile disponibile gratuit total sunt planuri de tip enterprise sau profesionale si nu contin si suita locala de Office.

Aflati totul despre planurile disponibile si cum va puteti creste productivitatea organizatiei voastre aici: despre Office 365 pentru ONG-uri

Ce planuri de Office 365 pentru ONG-uri sunt disponibile?

Sunt disponibile planuri de tip Business de pana la 300 de utilizatori sau planuri de tip Enterprise cu numar nelimitat de utilizatori.

Fiecare dintre aceste planuri vine intr-o varianta donata complet si o alta cu o reducere consistenta fata de pretul de piata. Diferenta fundamentala intre planurile donate si cele reduse este includerea suitei de Office locale in planuri: cele donate vin fara suita locala de programe Office, cele reduse au incluse si suita de Office.

Detalii despre ce contine fiecare plan de Office 365 sunt disponibile aici: planuri Office 365 pentru ONG-uri 

Ce plan sa aleg pentru organizatia mea?

Daca aveti o organizatie cu un numar mic sau mediu de angajati si/sau voluntari, puteti alege din planurile Business pentru ONG-uri de pana la 300 de utilizatori.

Daca organizatia voastra lucreaza cu numerosi voluntari si doriti sa le oferiti acces la documente si sa colaborati impreuna cu ei in proiecte, va recomandam planurile Enterprise.

Ce pot sa fac cu Office 365 pentru ONG-uri?

Office 365 este o solutie completa de productivitate care te poate ajuta sa usurezi foarte mult munca de coordonare a echipei tale si te ajuta sa te prezinti public profesionist, astfel incat sa crească increderea sustinatorilor in munca organizatiei tale.

Office 365 iti permite sa ai:

- adrese de e-mail profesionale pentru organizatia ta, administrate profesionale, de tipul nume.voluntar@organizatiamea.ro

- sistem de conferinte online, astfel incat sa poti vorbi cu voluntarii sau echipa ta, oriunde de oriunde

- spatiu de arhivare in cloud pentru documentele tale si pentru documentele proiectelor organizatiei tale - acces de oriunde, pe orice dispozitiv mobil sau computer, indiferent de sistemul de operare

- spatiu de colaborare pe documente, astfel incat sa lucrezi mai integrat cu echipa ta de proiect

- posibilitatea de a crea site-uri interne pentru echipele de proiect, astfel incat echipa ta de proiect sa aiba la un loc termene limita, sarcini si documente esentiale pentru acele proiecte 

Iar daca vrei sa treci la etapa urmatoare in dezvoltarea organizatiei tale, poti explora planuri suplimentare de solutii online de project management sau de customer relantionship management pentru organizatia ta, la costuri reduse pentru ONG-uri. 

Cum activez programul de Office 365 pentru ONG-uri?

Puteti activa programul Office 365 pentru ONG-ul dumneavoastra in doar cativa pasi simpli:

- cititi instructiunile de activare si beneficiile fiecarui plan Office 365 prezentat: instructiuni de activare si beneficii Office 365 pentru ONG

- apasati butonul verde "versiune de incercare gratuita" pentru tipul de plan ales, Business sau Enterprise:începeți versiunea de încercare gratuită Office 365 pentru ONG-uri

- completati datele de identificare ale organizatiei dumneavoastra in formularul de inscriere care se va deschide.

Important: Pentru a putea beneficia si activa Office 365 pentru ONG-uri este obligatoriu ca organizatia sa detina un domeniu de internet propriu, de exemplu www.organizatiamea.ro - acest domeniu nu trebuie sa fie inca activ sau sa aiba informatii pe el, dar este necesara existenta lui pentru a putea beneficia de servicii ca emailuri profesionale sau useri de sisteme de conferinte online.

Cat dureaza activarea si ce presupune?

Imediat dupa completarea formularului, veti putea incepe lucrul in versiunea gratuita de incercare timp de 30 de zile, timp in care echipa Microsoft, TechSoup si Programul TechSoup Romania va valida aplicatia organizatiei dumneavoastra neguvernamentale si va stabili eligibilitatea organizatiei pentru acest program. Acest proces poate dura pana la 30 de zile. Ulterior validarii aplicatiei, veti primi direct din partea Microsoft un mesaj pe adresa de contact furnizata in formularul de inscriere in care vi se va confirma validarea programului.

Puteti sa incepeti in perioada de versiune gratuita sa va creati utilizatori sau sa descoperiti mai multe despre ce poate face serviciul pentru noi. Versiunea de incercare vine impreuna cu suita locala de Office, dupa expirarea versiunii de incercare doar planurile cu reducere contin si suita locala de Office.

Ce fac dupa confirmarea validarii?

Versiunile contra-cost pentru care ati aplicat sunt valide doar 30 de zile, dupa care - odata cu validarea aplicatiei - trebuie sa alegeti planul pentru organizatia voastra. Este simplu si seamana cu experienta unui magazin online. In interfata de administrare a Office 365, administratorul contului acceseaza sectiunea "purchases"/"achizitii". Cautati in lista de produse care se va afisa planul pe care il cautati si adaugati-l in cos, apoi finalizati comanda - din acel moment, planul respectiv se va activa pentru organizatia voastra. 

Cati utilizatori pot avea?

Depinde de plan - pana la 300 de utilizatori in planurile Business sau nelimitat in planurile Enterprise. Nu trebuie sa ii activati pe toti la inceput - puteti sa reveniti si sa va suplimentati numarul de utilizatori in functie de nevoi ORICAND, urmand aceeasi pasi ca alegerea planului de Office 365.

Ce costuri presupune acest serviciu? 

Pentru planurile donate, costurile sunt 0 - nu vi se solicita date de card în niciun moment in timpul versiunii de incercare sau daca accesati un plan donat, deci nu au cum sa existe costuri.

Pentru planurile cu reducere, costurile sunt detaliate in cos la accesarea planului ales si doar atunci vi se vor solicita datele de plata ale organizatiei. 

Am nevoie de suita de Office, dar nu imi permit costurile lunare per utilizator ale planurilor. Cum pot sa am totusi si Office pentru organizatia mea la costuri mai reduse?

Pentru ONG-urile din Romania, inregistrate si eligibile in Programul TechSoup Romania, va recomandam sa alegeti un plan donat Office 365 si sa accesati produsele Office de care aveti nevoie prin catalogul de produse software TechSoup Romania. Puteti cauta in catalogul de produse www.techsoup.ro ce produse Office sunt disponibile si potrivite pentru organizatia dumneavoastra.

Important: Programul si catalogul de produse TechSoup Romania nu sunt inca disponibile pentru ONG-urile din Republica Moldova.

Cat costa aceste planuri pentru companii private?

Costurile variaza de la 5 USD la 20 USD per 1 utilizator per 1 luna.

Cine foloseste Office 365 pentru ONG-uri?

In Romania, sunt peste 3000 de utilizatori individuali activi in programul Office 365 pentru ONG-uri, care folosesc serviciile de e-mail profesional, conferinte online si colaborare online. De exemplu, European Youth Capital - Cluj-Napoca 2015 utilizeaza Office 365 pentru ONG-uri pentru a-si eficientiza munca echipei de implementare a Capitalei Europene a Tineretului.

La nivel global, sunt peste 3 milioane de utilizatori ai programului. 

Cum pot aplica pentru Office 365 pentru ONG-uri daca organizatia mea este inregistrata in Programul TechSoup Romania?

Puteti aplica la fel ca orice alta organizatie pe pagina Microsoft, dar analiza organizatiei dumneavoastra va dura mult mai putin. In general, noi recomandam inscrierea in prealabil in Programul TechSoup Romania care scurteaza timpul si procedura de validare si va ofera in acelasi timp si posibilitatea de a verifica eligibilitatea si solicita alte tipuri de produse software profesionale. Puteti consulta sectiunea de eligibilitate si centrul nostru de ajutor si intrebari frecvente pentru orice informatii suplimentare si pentru a intelege mai bine procesul de inregistrare si validare.

Există și alte servicii cloud, integrate în Office 365, care pot fi folosite de către ONG-uri?

Da. Alături de planul donat de Office 365, puteți solicita din panoul de admin Office 365 și alte servicii cloud, utile în activitățile organizației. Aceste servicii sunt disponibile pentru ONG-uri sub formă de discount și printre ele se numără Project Pro/Project Online, un instrument foarte util în managementul de proiecte și Visio Pro, un instrument de prelucrare și interpretare de date în mod interactiv și pe înțelesul echipei de proiect.

 

 

Programul TechSoup Romania este diferit de programul Office 365 pentru ONG-uri. Programul TechSoup nu este inca disponibil pentru organizatiile neguvernamentale din Republica Moldova.

Nu uitati ca ne puteti scrie si pe support@techsoup.ro pentru orice alte detalii despre programul Office 365 pentru ONG-uri.