ONG Online - abilități online pentru organizații neguvernamentale mai eficiente

 

 

Școala Digitală pentru ONG-uri

Școala Digitală pentru ONG-uri este primul program online care sistematizează resurse despre utilizarea tehnologiei și a instrumentelor online în beneficiul organizațiilor neguvernamentale din România.

Prin Școala Digitală pentru ONG-uri ne-am dorit să creștem capacitatea organizațiilor nonprofit de a identifica, selecta și implementa servicii online utile în managementul de proiecte, managementul comunităților online de susținători și în management strângerii de fonduri.

Cei mai buni specialiști în tehnologie, marketing online, jurnalism, branding, social media, comunicare, antreprenoriat și afaceri online au susținut cursurile la Școala Digitală pentru ONG-uri. Subiectele abordate au fost următoarele: servicii de cloud management pentru ONG-uri, instrumente de fundraising online, instrumente de analiză de date, management de comunități online și promovare online.

Creată de Asociația TechSoup România, Școala Digitală pentru ONG-uri face parte din programul ONG Online – abilități online pentru organizații neguvernamentale mai eficiente. Acest program a fost destinat exclusiv organizațiilor non-profit și oricine voluntariază sau lucrează într-un ONG în România se poate înscrie la Școala Digitală pentru ONG-uri.

 

Caravana Offline de Tehnologie

Alături de cele 11 webinarii cu resurse de învățare, Școala Digitală pentru ONG-uri a cuprins 7 workshopuri offline, în cadrul primei Caravane Offline de Tehnologie. Timp de 3 luni, în același timp cu realizarea activităților de traininguri online, au fost susținute 8 workshopuri offline, 6 dintre ele fiind susținute în 6 regiuni diferite ale țării: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Craiova, Tulcea.

În cadrul cursurilor offline am urmărit  învățarea accelerată a celor mai importante subiecte prezentate în sesiunile de training online, iar accentul a fost pus pe activitate practică.

Ziua de workshop a fost împărțită în 2 sesiuni:

  • identificarea și utilizarea instrumentelor online de management de proiect și creștere a eficienței interne a echipei ONG;
  • management de comunități online, sisteme de e-mail marketing și fundraising online: Facebook, Twitter, Google+, MailChimp, Dynamics CRM.

Aici poți găsi toate resursele de învățare utile, create în Școala Digitală pentru ONG-uri.

 

Despre Asociația TechSoup România

Misiunea Asociației TechSoup România este ca fiecare organizație neguvernamentală din România să aibă tehnologia necesară pentru a-și îndeplini misiunea la adevăratul potențial. Încurajăm activ și sistematic adoptarea de către organizațiile neguvernamentale a noilor tehnologii și servicii online. Construim și oferim gratuit resurse de învățare pentru toate ONG-urile din România.

Credem că accesul la tehnologie și utilizarea ei eficientă crește semnificativ capacitatea ONG-urilor de a face mai mult bine, de la fundraising și o mai bună comunicare cu beneficiarii sau partenerii la un management eficient al informațiilor sau al documentelor. Facilităm apropierea industriei IT din România de sectorul ONG și susținem programe aflate la intersecția celor două, precum Opening Opportunities sau Educatie Financiara pentru ONG-uri

 


 

 

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.


Mai multe detalii despre Fondul ONG în România puteți obține pe pagina www.fondong.fdsc.ro


Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org


Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.