Cresteti impactul proiectelor prin Tableau – soft de vizualizare si interpretare de date

Cresteti impactul proiectelor prin Tableau – soft de vizualizare si interpretare de date

• V-ati gandit la o solutie prin care ati putea arata in timp real impactul unui program pe care il derulati?
• Sau la o modalitate de a atrage mai multe fonduri printr-o prezentare creativa si usor de urmarit a datelor legate de donatiile obtinute de organizatia voastra nonprofit?

Organizatiile nonguvernamentale din Romania au acces prin Asociatia TechSoup la avantajele Tableau Desktop Professional, un program de vizualizare si interpretare de date folosit in intreaga lume si disponibil prin intermediul partenerului donator Tableau Software.
Tableau Desktop Professional este disponibil in catalogul de produse TechSoup Romania tuturor organizatiilor eligibile.

Fara a fi nevoie de cunostinte tehnice de programare sau design, echipele din ONG-uri pot construi grafice si vizualizari interactive de interpretare a datelor. Va puteti conecta la multiple surse de informatii – de la fisiere excel la baze de date locale sau online, prin intermediul unei interfete de tip drag-and-drop puteti crea diverse grafice interactive.

Beneficii pentru un ONG

• Economisiti timp dedicat realizarii rapoartelor.
• Prezentati atractiv date despre proiecte, tendinte sau fenomene, astfel incat ele sa fie accesibile si usor de inteles de toata lumea. Cresteti astfel impactul si vizibilitatea lor.
• Asigurati transparenta organizatiei in fata finantatorilor si donatorilor prin vizualizari interactive si de impact. 
• Puteti analiza tendinte si comportamente ale donatorilor astfel incat sa derulati campanii de promovare mai eficiente.
• Analizati rapid si eficient date provenite din mai multe surse.

Cum functioneaza

•  Va puteti conecta la date provenite din multiple surse: fisiere excel, baze de date, surse online de informatii.
•  Dupa conectare, in functie de datele selectate, alegeti tipul de vizualizare a datelor, de la tabele si grafice la diverse tipologii de elemente interactive.
•  Datele pot spune o poveste: puteti conecta foi de calcul cu panouri dashboard pentru a  prezenta informatia dupa un fir narativ. Utilizatorul va putea sa vizualizeze datele pe sectiuni, intr-o ordine cronologica.
• Puteti alege sa filtrati vizualizarea in functie de criteriile urmarite. De exemplu, selectati o anumita regiune pentru care se pot afisa datele particulare.
• Puteti imparti cu mai multi utilizatori informatiile prelucrate in Tableau. Oricine poate avea acces la ele sub forma unor fisiere de tip PDF, prin aplicatia gratuita Tableau Reader sau online prin intermediul Tableau Public.

Exemple

 

Fie ca e vorba de prezentarea unui fenomen – foametea, defrisarile abuzive sau analfabetismul – fie ca e vorba de impactul unor proiecte, puteti vedea pe cateva exemple cum au contextualizat mai multe ONG-uri datele si le-au sporit impactul. Vedeti exemple.   

Pentru inspiratie, puteti accesa si zona de exemple de vizualizari interactive de date.

Pentru a invata mai multe, aveti acces si la o serie de cursuri online gratuite.

 

Aflati mai multe despre regulile de eligibilitate si conditiile Programului Tableau aici: reguli de eligibilitate Tableau