Mai multe computere cu mai puțini bani?

 

Puteți realiza un centru informatic cu mai puține computere. Comparativ cu alte configurații tipice, implementarea și întreținerea Windows MultiPoint Server (WMS) costă surprinzător de puțin și permite administratorilor controlul asupra grupurilor. Pentru ONG-uri cu misiuni multe și variate, acest lucru asigură persoanelor implicate accesul la tehnologie. . . cu resurse mult mai puține.

 


 

Software-ul MultiPoint Server permite ca mai multe persoane, fiecare dispunând doar de un monitor, o tastatură și un mouse, să aibă propriile computere desktop, utilizând un singur computer cu rol de gazdă.Utilizatorii individuali pot lucra independent, pot salva și partaja fișiere, își pot personaliza setările și se pot conecta de la orice stație de lucru. Spre deosebire de sistemele de virtualizare mai complicate, acest software este proiectat pentru o implementare rapidă. Stațiile de lucru se conectează direct, prin USB sau sub formă de clienți subțiri, în cadrul unei rețele.

Este potrivit pentru mine?

Microsoft a instalat WMS în sălile de curs, însă acest software funcționează în orice configurație care nu necesită o putere de procesare foarte mare. Printre clienții existenți din lumea întreagă se numără:

·         mica librărie din Skagit Valley, statul Washington, care și-a transformat laboratorul informatic într-unul mobil,

·         tabăra de refugiați din Kenya, care avea nevoie de o soluție economică pentru instruirea persoanelor deportate,

·         centrul comunitar din cartierul chinezesc din Seattle, care a adăugat pachetul pentru limba chineză la programul pentru căutarea de locuri de muncă, ESL, și la cursurile de software, precum și

·         centrul de cursuri de instruire din Berkeley, care sprijină persoanele cu dizabilități.

Dar cum rămâne cu economiile?

Microsoft a dispus realizarea unui studiu (pe utilizatorii din țările în curs de dezvoltare) care a demonstrat o economie de 66 % față de modelul un-computer-pe-utilizator:

·         Hardware (economie de 66 %): mai multe computere personale costă semnificativ mai mult decât același număr de stații de lucru care funcționează conectate la un singur computer gazdă. Computerele mai vechi pot fi utilizate și ele ca stații de lucru. Este posibil chiar ca doi utilizatori să folosească același ecran, cu ajutorul unei funcții de scindare a ecranului.

·         Eficiență energetică (economie de 67 %): mai puține computere înseamnă o eficiență energetică mai mare. Comportamentul ecologic este mai putin costisitor. Mai puține computere înseamnă, de asemenea, mai puțină căldură degajată, ceea ce în anotimpurile călduroase înseamnă costuri mai mici cu aerul condiționat.

·         Implementare: cu un singur computer pe care trebuie instalat software, configurarea este mai rapida decat atunci cand acesta trebuie instalat pe mai multe computere.

·         Întreținere (economie 99 % cu forța de muncă): administratorul va avea de întreținut un singur computer pentru mai multe stații de lucru. Software-ul este instalat sau actualizat pe un singur computer desktop, nu pe mai multe.

Administratorii pot face totul singuri

Pe lângă  economii, aplicația WMS are ca obiectiv simplificarea activității administratorilor. Administratorii pot vedea ce fac utilizatorii, pot trimite mesaje către toți utilizatorii, pot restricționa anumite site-uri web sau partaja activitățile direct pe ecran.

 

 

Incepeti aici

TechSoup Romania pune la dispozitia organizatiilor neguvernamentale  doua versiuni ale MultiPoint Server: versiunea standard (15,3 euro) gazduieste pana la 10 statii de lucru, iar versiunea premium (37.70 euro) gazduieste pana la 20 de statii.

 

Calculatoare  si monitoare la un pret accesibil sunt disponibile prin Ateliere Fara Frontiere, la un pret special pentru ONG-uri, incepand cu 350 lei/pachet.

 

Ateliere Fara Frontiere este o intreprindere sociala care reconditioneaza calculatoare pentru a integra pe piata muncii persoane in dificultate.

 

Pentru mai multe detalii: www.atelierefarafrontiere.ro

 

 

 

Sursa foto