Tot ce trebuie să știi despre Windows 10

Citeste mai departe si afla totul despre trecerea la Windows 10 pentru calculatoarele organizatiei tale.

 

 

Daca ai beneficiat de software Microsoft Windows prin TechSoup Romania, iata ce trebuie sa stiti despre trecerea la Windows 10 pentru organizatia voastra:

 

-        daca organizatia a solicitat software Windows Upgrade/Windows OS Upgrade cu Software Assurance (Asigurare de Software) prin Programul TechSoup Romania in ultimii 2 ani, poti accesa upgrade-ul tau gratuit in Microsoft Volume Licensing Service Center, continuand sa beneficiezi de avantajele licentierii de volum si asigurarii de software. Acceseaza aici Microsoft VLSC!

-        daca ai solicitat produse de tip Windows Get Genuine / Windows OS Get Genuine prin TechSoup Romania, poti solicita poti solicita Windows OS Upgrade prin TechSoup Romania.

Nu uitați că începând cu Februarie 2016, compania Microsoft nu mai oferă suport și asistență tehnică pentru Windows 8. Singurele sisteme de operare pentru care se oferă suport de securitate și tehnic sunt Windows 10 și Windows 8.1. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina oficială Microsoft. 

 

Citeste mai jos despre toate editiile Windows 10 disponibile, ce presupune fiecare tip de licenta si upgrade si raspunsuri la intrebare frecvente legate de Windows 10.

Intra pe pagina Windows 10 for Nonprofits creata de Microsoft pentru si mai multe detalii despre upgrade: Microsoft 10 pentru ONG-uri 

 

Editiile Windows 10

Windows 10 Editia Pentru Acasa (Windows 10 Home Edition): Windows 10 Editia pentru Acasa este un produs centrat pe utilizatorul final, oferind o experienta personala, familiara. Acest produs este destinat pentru utilizarea individuala, acasa, si poate fi instalat pe un singur dispozitiv.

Important: Pentru mediul de lucru profesional, noi nu recomandam organizatiilor nonprofit sa aleaga Editia pentru Acasa. In functie de nevoile si dimensiunile organizatiei, recomandarea noastra este ca organizatiile sa aleaga versiunile Windows 10 Pro sau Windows 10 Enterprise.

 

Windows 10 Pro: Editia Windows 10 Pro este conceputa pentru organizatiile de dimensiuni mici si medii. Acest produs ajuta organizatiile, precum cele nonprofit, sa-si gestioneze dispozitivele si aplicatiile, sa isi protejeze si sa-si acceseze datele de la distanta sau de pe mobil, precum si sa aiba acces la toate beneficiile tehnologiei de tip cloud. In mod automat si constant, veti primi toate update-urile.

 

Windows Enterprise: Windows 10 Enterprise este o versiune mai avansata care, pornind de la varianta Windows 10 Pro, adauga mai multe optiuni concepute special pentru nevoile organizatiilor de dimensiuni medii si mari. Printre aceste optiuni se numara protectia impotriva amenintarilor moderne de securitate, un sistem mai complex de dezvoltare si upgrade al sistemului de operare, precum si un sistem mai usor de management al dispozitivelor si aplicatiilor. Aveti acces la cele mai noi update-uri si optiuni de securitate, in mod constant, in timp ce puteti alege ritmul in care colegii dumneavoastra vor adopta aceasta noua tehnologie.

 

Modalitati de upgrade la Windows 10

Iata modalitatile prin care puteti face trecerea catre Windows 10 si care sunt recomandarile noastre:

Atentie! Organizatiile care au Asigurare de Software activa (software Windows Update solicitat cu Software Assurance in ultimii 2 ani) ar trebui sa faca upgrade-ul prin Microsoft VLSC pentru a pastra beneficiile Asigurarii de Software. Cititi aici mai multe despre Software Assurance si solicitarile de software prin Programul TechSoup Romania.

 

 

Daca aveti…

Puteti sa…

 

 

Windows 7 Starter sau Windows 7 Editia pentru Acasa sau Windows 8.1 Editia Standard si vreti sa faceti upgrade-ul catre Windows 10 Pro sau Enterprise

 

Licentele de tip “Home Edition” (Pentru Acasa) nu sunt eligibile pentru upgrade-uri prin TechSoup. Puteti insa solicita un Sistem de Operare Microsoft Get Genuine prin TechSoup si puteti descarca Windows 10 Pro direct din VLSC.

 

Daca doriti licenta de Windows 10 Enterprise, va trebui sa solicitati un upgrade al Sistemului de Operare Microsoft Get Genuine, in completarea sistemului de operare pe care-l aveti.

 

Windows 7 sau 8.1 Editia Pro si vreti sa treceti la editia Windows 10 Pro

Daca aveti Asigurarea de Software activa, puteti sa descarcati editia Windows 10 Pro direct din VLSC pastrandu-va totodata toate beneficiile Asigurarii de Software.

 

 

Windows 7 sau 8.1 Pro si vreti sa faceti un upgrade catre editia Windows 10 Enterprise

Daca aveti Asigurarea de Software activa, puteti sa descarcati editia Windows 10 Enterprise direct din VLSC, pastrandu-va totodata toate beneficiile Asigurarii de Software.

 

Daca nu aveti Asigurarea de Software activa, puteti solicita un upgrade al Sistemului de Operare Microsoft prin TechSoup si puteti sa va descarcati varianta de software dorita, prin VLSC.

 

Windows 7 sau 8.1 Enterprise si vreti sa ramaneti la editia Enterprise

Daca aveti Asigurarea de Software activa, puteti sa descarcati editia Windows 10 Enterprise direct din VLSC, pastrandu-va totodata toate beneficiile Asigurarii de Software.

 

Daca nu aveti Asigurarea de Software activa, puteti solicita un upgrade al Sistemului de Operare Microsoft prin TechSoup si puteti sa va descarcati varianta de software dorita, prin VLSC.

 

Windows 7 or 8.1 Enterprise si vreti sa treceti catre varianta Pro

Daca aveti Asigurarea de Software activa, puteti sa descarcati editia Windows 10 Pro direct din VLSC, pastrandu-va totodata toate beneficiile Asigurarii de Software.

 

 

Windows Vista Enterprise, Business, sau Ultimate; Windows XP Professional sau Tableta Computer; Windows 2000 Professional; Windows NT Workstation 4.0; sau Windows 98 SE

 

Solicitati un upgrade al Sistemului de Operare Windows prin TechSoup si descarcati Windows 10 Pro sau Enterprise din VLSC.

 

Un sistem de operare nelicentiat; Windows 8 sau 8.1 variantele standard, Windows Home Premium, Windows Home Basic, Windows 7 sau Windows Vista Starter Editions, Windows XP Home sau Windows XP Starter Editions, Linux, FreeDOS sau alte sisteme de operare.

 

Solicitati un Sistem de Operare Windows – Get Genuine prin TechSoup si descarcati varianta Windows 10 Pro din VLSC.

 

Intrebari frecvente despre Windows 10

 

Cum stiu ce tip de licente am instalat pe computerele organizatiei?

Daca nu poti verifica sistemul Microsoft VLSC pentru a vedea ce licente au fost utilizate, poti afla tipul de licenta instalat pe computer fie:

- Acceseaza in sistemul tau de operare aria Control Panel > Administrative Tools > System Information. Prima informatie care va aparea va fi numele complet al sistemului de operare (Pro sau Enterprise)

- Puteti afla accesand si Control Panel > Action Center > Windows Activation. Informatia va apare in sectiunea “Current Edition”.

 

Care este diferenta dintre varianta Pro si Enterprise?

Puteti afla care sunt diferentele dintre versiunile Pro si Enterprise din acest tabel - https://www.microsoft.com/en-us/WindowsForBusiness/Compare

 

Ce produse pot accesa prin TechSoup?

Prin TechSoup vor fi disponibile, in continuare, aceleasi produse: Windows OS-Get Genuine si Windows OS-Upgrade.

 

Prin TechSoup vor fi disponibile unul sau doua produse de Upgrade?

Doar 1 produs. Utilizatorii pot selecta varianta Enterprise sau Pro din Microsoft VLSC, la descarcarea produselor de instalare.